ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Δήμος σκόραρε με πύραυλο από το…αεροδρόμιο και κράτησε τον Ευαγόρα στην Ά κατηγορία (pics)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μια καινούργια σελίδα έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο με το όνομα Ευαγόρας Πάφου. Με φωτογραφικό υλικό αλλά και αναλύσεις οι πρωταγωνιστές των γηπέδων με τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο στήθος αναπολούν τις ιστορικές στιγμές που έζησαν σε όλα τα γήπεδα του νησιού. 

Μια σημαντική στιγμή, από τις πιο σπουδαίες σε αυτή την διαδρομή ήταν η επικράτηση της ομάδας μας επί του ΑΠΟΕΛ με σκορ 1-0 αρχές της δεκαετίας του 1990. Το γκολ- πύραυλο με απευθείας φάουλ που ήταν και αυτό που κράτησε την ομάδα στην Ά κατηγορία εξαπέλυσε ο Δήμος Δημοσθένους, ηγετική μορφή της ομάδας και μετέπειτα αρχηγός του σωματείου αναγκάζοντας τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων να υποκληθεί και να μιλήσει με εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του Ευαγόρα.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Τάσος Μακρής ο οποίος δημοσίευσε και τις φωτγοραφίες που ακολουθούν ο Ελλαδίτης τεχνικός είχε δηλώσει πως το γκολ του Δημοσθένους  ήταν …απευθείας απο το αεροδρόμιο”.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ανάμεσα σε άλλους οι Κωμοδρόμος (αρχηγός), Παπαϊωάννου(τ), Χαραλάμπους, Πετεβίνος, Μιχαήλ και Θεόδωρος Αριστοδήμου.