ΡΕΤΡΟ: Ο αεικίνητος Στεφάνου- Ένα μηχανάκι των γηπέδων

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Αντρέας Στεφάνου, γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό ως Αντρικκής είναι ένας από τους πλεόν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που “έβγαλε” το Παφίτικο ποδόσφαιρο.

Ο Αντρέας ο οποίος μέχρι πρόσφατα δίδασκε στους νεότερους ποδόσφαιρο στο αγροτικό πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ ήταν ένας από τους μεσοεπιθετικούς που έκαναν τους αντίπαλους τερματοφύλακες να χάνουν τον ύπνο τους.

Εκτός γηπέδου καλό παιδί και ωραίος τύπος όμως στο χορτάρι μεταμορφωνόταν σε ταύρο εν υαλοπωλείο και δεν δεχόταν καμία φάση να μην τη διεκδικήσει για το καλύτερο για την ομάδα του.

Κύρια χαρακτηριστικά του το πάθος και η ένταση τα οποία τον καταξίωσαν στη συνείδηση του κόσμου ως παίκτη που τιμούσε στο φουλ τα συμβόλαιά του ενώ του χάρισαν και μια μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ, τότε που για να φύγεις από την Πάφο ποδοσφαιρικά και για να ανηφορίσεις προς την πρωτεύουσα έπρεπε να ξέρεις πολλά καντάρια μπάλα.

Στη φωτογραφία ο Στεφάνου πανηγυρίζει γκολ που πέτυχε εντός έδρας σε βάρος της Ανόρθωσης το 2001 μαζί με τους συμπαίκτες του Κούλλη Ιγνατίου, Θέμη Αγαθοκλέους και Λάκη Νικήτα.