Οδυσσέας Σαββίδης (Παφιακός): “Εχω πολλά όνειρα που θέλω να εκπληρώσω”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το μήλο λένε θα πέσει κάτω από τη μηλιά και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα. Ο λόγος φυσικά για τον ταλαντούχο πετοσφαιριστή Οδυσσέα Σαββίδη, υιό της παλιάς δόξας του Παφιακού και της Εθνικής Κύπρου Χάρη Σαββίδη, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο AthlitikaPress για την φετινή πορεία της ομάδας του Παφιακού στο πρωτάθλημα Ανδρών, τις επιτυχίες που είχε στο άθλημα του Beach Volley, αλλά και στους μελλοντικούς του στόχους!

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Δύσκολη σεζόν η φετινή για τον Παφιακό. Τι κατά την γνώμη σου πήγε λάθος και η ομάδα μετά από χρόνια έμεινε εκτός των τελικών του πρωταθλήματος;

“Όντως ήταν μία δύσκολη σεζόν η φετινή. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ίσως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων όπου οι έξι πρώτες ομάδες ήταν σχεδόν ισάξιες. Είχαμε σχετικά καλή πορεία στο πρωτάθλημα όπου καταφέραμε να φθάσουμε μέχρι τα ημιτελικά με την Ανόρθωση και μετά από 7 συναρπαστικά παιχνίδια όπου τα πέντε εξ αυτών τελείωσαν με σκορ 3-2 μείναμε εκτός με σκορ 4-3 στις νίκες. Εκεί θα έλεγα ότι ήμασταν άτυχοι και μείναμε εκτός τελικού”.

-Είσαι ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής που είχες φέτος;

“Ναι είχα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής φέτος. Σίγουρα θα ήμουν ακόμα πιο ικανοποιημένος αν μου είχε δοθεί περισσότερος για να μπορέσω να αποκτήσω πιο πολλές εμπειρίες. Δεν πειράζει όμως, χαίρομαι που με αυτό τον χρόνο συμμετοχής που είχα μπόρεσα και βοήθησα την ομάδα μου”.

-Μέχρι που φθάνουν τα όνειρα σου στο βόλεϊ; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

“Το βόλεϊ για εμένα είναι μέρος της ζωής μου πλέον. Είναι ένα πάθος που μου μετέδωσε ο πατέρας μου (Χάρης Σαββίδης)  από μικρός και σίγουρα έχω πολλά όνειρα που θέλω να εκπληρώσω. Σ’ αυτή την φάση έχω σίγουρα να σκεφτώ το μέλλον μου και τι θα σπουδάσω. Σε πρώτη φάση ο στόχος μου είναι να δουλέψω πολύ σκληρά ώστε να καθιερωθώ στην ανδρική ομάδα του Παφιακού και μετέπειτα στην Εθνική ομάδα Ανδρών. Σίγουρα ένα από τα όνειρα μου είναι να καταφέρω κάποτε να αγωνιστών σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου βόλεϊ εκτός Κύπρου”.

-Κάθε καλοκαίρι συμμετέχεις εκπροσωπώντας την Κύπρο σε διεθνείς αγώνες Beach Volley. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή σου την εμπειρία.

“Το beach Volley είναι ένα άθλημα που λατρεύω εξίσου το ίδιο με το βόλεϊ σάλας και όντως τα τελευταία χρόνια είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Έχω αποκομίσει πολλές εμπειρίες από το beach volley και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί καταφέραμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το περυσινό καλοκαίρι (2019) όπου στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά της Σουηδίας U20 μαζί με τον συμπαίκτη μου Σωτήρη Σιαπάνη καταφέραμε να φέρουμε στην Κύπρο την μεγαλύτερη επιτυχία στο άθλημα, καθώς πήραμε την 4η θέση. Το γεγονός αυτό με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος και ευελπιστώ σε μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον αν μου δοθεί η ευκαιρία”.