Τζιώρτζης Χριστοδούλου: “Στόχος μου να αγωνιστώ και πάλι στην Α’ Κατηγορία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και καλά-καλά δεν συμπλήρωσε τα 23 χρόνια της ζωής του, εντούτοις κατάφερε να αγωνιστεί σε παραδοσιακές ομάδες της Α’ και Β’ Κατηγορίας. Ο λόγος για τον ΠΑΦΙΤΗ ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Δερύνειας Τζιώρτζη Χριστοδούλου, ο οποίος στην φετινή σεζόν με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί δείχνει ότι το μέλλον για εκείνον προδιαγράφεται λαμπρό. Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον ταλαντούχο μέσο παίκτη, ο οποίος με τα χαράς απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε! 

-Μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για την ομάδα σου, ωστόσο καταφέρατε με ένα καλό σερί στο τέλος να μπείτε στον όμιλο Premier. Πως βίωσες από την μεριά σου την φετινή αγωνιστική περίοδο;

Ναι σίγουρα δεν είχαμε το ξεκίνημα που θα θέλαμε παρά την πολύ καλή δουλειά που κάναμε με τον κ. Μαρίνο Σατσιά και τους συνεργάτες του  και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, καθώς είναι μέρος της επιτυχίας μας κι’ αυτοί. Δεν βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που έπρεπε να βγάλουμε και όπως ήταν λογικό δεν ξεκινήσαμε σωστά τις υποχρεώσεις μας. Βέβαια η Αναγέννηση διαχρονικά κάνει “κακές” εισόδους στις σεζόν αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ευτυχώς καταφέραμε στη συνέχεια και κάναμε πάρα πολύ καλό σερί νικών και πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να μπούμε στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας”.

-Σε προσωπικό επίπεδο πραγματοποίησες μία γεμάτη σεζόν. Είσαι ικανοποιημένος με τις φετινές σου εμφανίσεις;

“Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αγωνιστική μου συμπεριφορά γιατί πήρα παιχνίδια στα πόδια μου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην ηλικία που βρίσκομαι. Θεωρώ ότι βοήθησα την ομάδα και αυτή βέβαια εμένα. Η Αναγέννηση για εμένα είναι η οικογένεια μου είναι η αλήθεια, καθώς και πιο παλιά όταν αγωνίστηκα εκεί, η ομάδα πίστεψε σε εμένα και στις δυνατότητες μου και μου έδωσε πολλές ευκαιρίες να δείξω ποιος είμαι και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό”.

-Στο παρελθόν αγωνίστηκες σε ομάδες Α’ Κατηγορίας. Τι θεωρείς πήγε «στραβά» για εσένα και δεν κατάφερες να καθιερωθείς στα «μεγάλα σαλόνια»;

“Έχω περάσει από τον ΑΠΟΕΛ και την Πάφο FC που είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου για εμένα και μέσα απ’ όλα αυτά απέκτησα περισσότερη εμπειρία. Βλέποντας πίσω το χρόνο θεωρώ ότι σίγουρα δεν πήρα τις ευκαιρίες που μου άξιζαν αλλά δεν θα σταθώ σ’ αυτό γιατί πάντα θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Τώρα που πέρασαν κάποια χρόνια καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσα να αλλάξω, όμως όπως είπα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Έχω το μέλλον μπροστά μου και είμαι αισιόδοξος ότι μία μέρα θα επιστρέψω με περισσότερες εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Αν δουλεύεις σκληρά μία μέρα ο θεός θα σε ανταμείψει, κάτι που το πιστεύω πολύ”.

-Αν τελικά η σεζόν δεν ολοκληρωθεί στους αγωνιστικούς χώρους, ποια λύση θεωρείς ιδανικότερη για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας;

Δεν είμαι ο αρμόδιος που πρέπει να πει ακριβώς ποια είναι η λύση σε πιθανή πρόωρη λήξη της φετινής σεζόν. Αυτό που πρέπει να δουν οι αρμόδιοι είναι πως θα δυναμώσουν την Β’ Κατηγορία σε όλους τους τομείς γιατί κακά τα ψέμματα υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην Α’ με την Β’ Κατηγορία και είναι κρίμα, καθώς υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και σωματεία που για διάφορους λόγους δεν είναι εκεί που πρέπει. Εγώ προσπαθώ καθημερινά με διπλές προπονήσεις να μείνω όσο πιο έτοιμος γίνεται και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον”.

-Ποιοι είναι οι άμεσοι σου στόχοι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

“Όπως κάθε ποδοσφαιριστής έτσι κι’ εγώ έχω πάντα στόχους και προσπαθώ μέσα από σκληρή δουλειά να τους πετύχω. Ο άμεσος μου στόχος είναι να επανέλθω στην Α’ Κατηγορία και στην ομάδα που θα αγωνίζομαι να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως κατά την γνώμη μου έχω και στην Αναγέννηση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Μιχάλη που πιστεύει σε εμένα αλλά επίσης όλους γύρω από την Αναγέννηση που όπως σας έχω προαναφέρει πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη θητεία που ήμουν εδώ”.

-Πως βιώνεις την περίοδο της καραντίνας; Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

Όπως ήρθαν τα πράγματα τώρα πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μας και τίποτα άλλο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και να μείνει σοβαρός και πειθαρχημένος στα μέτρα που πάρθηκαν. Έτσι όλοι μαζί θα το περάσουμε κι’ αυτό”.