Μιχάλης Χριστοδούλου (Ακρίτας): “Σταθήκαμε άτυχοι-Αυτός είναι ο στόχος μου”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και είναι μόλις 20 χρονών, εντούτοις με τα φετινά του κατορθώματα εντός των γηπέδων κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους και πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Ο λόγος βέβαια για τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ακρίτα Χλώρακας Μιχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος “τρελαίνει κόσμο” με τις εμφανίσεις αλλά και με τα πανέμορφα γκολ που σημειώνει! Με τον ταλαντούχο ακραίο επιθετικό επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας και σας παρουσιάζουμε όσα αναλυτικά μας δήλωσε στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε!

-Μια σεζόν γεμάτη «σκαμπανεβάσματα» είχατε στον Ακρίτα Χλώρακας. Πως βίωσες εσύ από την μεριά σου την φετινή αγωνιστική περίοδο;

“Κοιτάξετε, η σεζόν άρχισε με προβλήματα. Κάποιοι παίκτες ήρθαν τελευταία στιγμή και όπως ξέρετε χωρίς προετοιμασία είναι δύσκολο και γι’αυτό αντιμετώπισαν τραυματισμούς. Παρόλα τα προβλήματα ξεκινήσαμε πολύ καλά . Ήμασταν εκεί στις τέσσερις πρώτες θέσεις συνέχεια. Τελικά με κάποιες ατυχίες και άτυχες στιγμές που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι μείναμε στο κάτω γκρουπ. Σε κάποιες στιγμές στην βαθμολογία ξεχώρισαν οι δυνατότεροι όσο αφορά ρόστερ και μπάτζετ.  Παρόλα αυτά πιστεύω ότι αξίζαμε καλύτερη θέση τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή”.

-Όπως όλα τα πρωταθλήματα έτσι και αυτό της Β’ Κατηγορίας έχει ανασταλεί λόγω του κορωνοϊού. Θεωρείς ότι είναι εφικτό η σεζόν στην Β’ Κατηγορία να ολοκληρωθεί στους αγωνιστικούς χώρους;

“Δυστυχώς ήρθε το φαινόμενο της πανδημίας. Τώρα εγώ αυτό που θεωρώ σωστό και δίκαιο ποδοσφαιρικά είναι ότι τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι η υγεία του κάθε αθλητή. Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε τα παιχνίδια να παιχτούν κανονικά. Αν όχι, το πρωτάθλημα να τελειώσει όπως είναι και να αυξηθούν οι ομάδες Α’ και Β’ κατηγορίας”.

-Πραγματοποιείς μία εξαιρετική σεζόν (βάση αριθμών) με την φανέλα του Ακρίτα. Είσαι ικανοποιημένος με την γενικότερη απόδοση σου;

“Ναι πραγματικά κάνω μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ακρίτα και σε τέρματα και σε ασσίστς, άλλα και σε απόδοση σε κάθε παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι σκόραρα όμορφα και καθοριστικά γκολ”.

-Πότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιο σου με τον Ακρίτα Χλώρακας;

“Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ολοκληρώνεται το συμβόλαιο μου με την ομάδα του Ακρίτα Χλώρακας”.

-Θα ήθελες να μας πεις σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν και από πού κατάγεσαι;

“Είμαι από τη Λεμεσό. Ξεκίνησα τα ποδοσφαιρικά μου βήματα σε ηλικία 4 χρόνων στην Ακαδημία Νίκκι Παπαβασιλείου, εκεί όπου έμαθα πολλά μυστικά του ποδοσφαίρου. Έπαιξα Κ13 στο ΑΠΟΕΛ σκοράροντας 19 γκολς. Μία χρονιά Κ15 στην Καρμιώτισσα Πολεμιδιών με 21 γκολ. Μετά έφυγα για την Αθήνα και την φημισμένη ακαδημία του Παναθηναϊκού. Είχα μία καταπληκτική σεζόν στην ηλικία Κ15 και στην συνέχεια στις ηλικίες Κ17 και Κ19 με τον Παναθηναϊκό αποκτώντας τεράστιες εμπειρίες με πολλά τουρνουά στο εξωτερικό. Εκείνο το διάστημα έκανα και καλές εμφανίσεις με τη Εθνική Κύπρου Κ17. Αυτή που ξεχώρισα ήταν η μεγάλη πρόκριση στο Εuro, όπου σκόραρα και το μοναδικό τέρμα πρόκρισης επί της τεράστιας ομάδας του Βελγίου με προπονητή το κύριο Γιάννη Οκκά. Στα 18 μου ήρθε η κατάταξη μου στο στρατό και φυσικά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Επέστρεψα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Κ19 του ΑΠΟΕΛ όπου έκανα επίσης μια εξαιρετική χρονιά με 14 γκολ που πήραμε και το νταμπλ. Μετά το τέλος της περσινής χρονιάς είχα την ευκαιρία από τον κύριο Κετσμπάια. Επιλέγηκα και έκανα προετοιμασία με την Ανόρθωση μέχρι αρχές Αυγούστου του 2019. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία και έτσι επέλεξα τον Ακρίτα. Ακολούθησε και η κλήση μου στην Εθνική Ελπίδων”.

-Με τα φετινά σου κατορθώματα “κέντρισες” το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος στην καριέρα σου;

“Φέτος με τον Ακρίτα σκόραρα 12 γκολ και έδωσα αρκετές ασσίστς μέχρι που αναστάλθηκε το πρωτάθλημα. Πάντοτε ο στόχος μου είναι να παίξω στο πιο ψηλό επίπεδο στην Κύπρο ή στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό. Παράλληλα να είμαι  βασικός στην Εθνική Κύπρου. Είμαι καλά, συνεχίζω να προπονούμε. Θα συνεχίσω να βελτιώνομαι”.