Θέμης Αγαθοκλέους: “Στοίχισε η προετοιμασία στον Ακρίτα-Εγκλήματα στην Πάφο FC”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον Γενικό Αρχηγό του Ακρίτα Χλώρακας και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Αθλητικής Ένωσης Πάφου Θέμη Αγαθοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες ομάδες της επαρχίας μας (Πάφο FC, Ακρίτα) και έστειλε το δικό του μήνυμα τις δύσκολες αυτές ημέρες που ζούμε.

Διαβάστε όσα αναλυτικά μας δήλωσε:

-«Γλυκόπικρη» γεύση σας αφήνει η φετινή πορεία του Ακρίτα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για την αγωνιστική πτώση της ομάδας στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος;

“Πράγματι γλυκόπικρη γεύση μου αφήνει η φετινή σεζόν του Ακρίτα, καθώς θα μπορούσαμε να είμαστε στο πρώτο γκρουπ της Β’ Κατηγορίας! Στο τέλος κάποιες συγκυρίες και ατυχίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όμως τον πιο σημαντικό ρόλο παίξαμε εμείς αφού ήταν στα πόδια μας η είσοδος στο πρώτο γκρουπ. Σε ότι αφορά το τι έφταιξε θα μπορούσα να να πω ότι είναι η προβληματική μας προετοιμασία, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές ενσωματώθηκαν μαζί μας στα τέλη Αυγούστου και δεν άντεξαν στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος”.

-Θεωρείς ότι το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι εφικτό να επαναρχίσει όταν ο κορωνοϊός γίνει πλέον ελεγχόμενος;

“Το θεωρώ σχεδόν απίθανο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας για λόγους υγείας των ποδοσφαιριστών πρωτίστως. Παράλληλα εάν ξεκινήσει ξανά οι παίκτες θα αγωνίζονται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω του ότι οι πλείστες ομάδες της Β’ Κατηγορίας δεν διαθέτουν γήπεδα για νυχτερινούς αγώνες. Επίσης, ένας άλλος λόγος είναι η μεγάλη αποχή από την προπόνηση και επιπλέον αρκετοί ξένοι παίκτες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες για να είναι κοντά στις οικογένειες τους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε με φυσικό επακόλουθο τον αποδεκατισμό των ομάδων και την ουσιαστική αλλοίωση της αγωνιστικής ταυτότητας του πρωταθλήματος”.

-Τίμησες τόσο την φανέλα της ΑΕΠ, εργάστηκες και στην Πάφο FC στο παρελθόν. Πως είδες την φετινή πορεία της ομάδας και τι πιστεύεις ότι της λείπει για να κάνει το βήμα παραπάνω;

“Μεγάλο κεφάλαιο και το πιο βασικό που δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της πόλης μας είναι ο σωστός και ο έγκαιρος προγραμματισμός. Ελπίζω να μην δούμε και φέτος τα “εγκλήματα” που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια”.

-Όταν αγωνιζόσουν στην ΑΕΠ, η ομάδα τότε είχε πολύ έντονο το ΠΑΦΙΤΙΚΟ στοιχείο στο ρόστερ της με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Τι κατά την άποψη σου ευθύνεται πλέον και σπανίως βλέπουμε ταλαντούχους ντόπιους να αναδεικνύονται;

“Παίκτες ΠΑΦΙΤΕΣ με ταλέντο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον για αγωνίζονται στις ομάδες της πόλης μας. Το γεγονός ότι πολλά ταλέντα χάνονται τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο θέμα γενικότερα στην Κύπρο”.

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της Πάφου τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε;

“Υπομονή, μένουμε σπίτι και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα νικήσουμε όλοι μαζί τον αόρατο έχθρο”.