Παναγιώτης Τσούκκας: “Οι Γεροσκήπου FC Ladies μπορούν να κοιτάξουν πιο ψηλά”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στην Κύπρο το Γυναικείο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Χρόνο με χρόνο η ποιότητα της διοργάνωσης αυξάνεται και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την σκληρή και επαγγελματική δουλειά που κάνουν τα σωματεία. Ένα εξ αυτών είναι και οι Ladies της Γεροσκήπους FC, οι οποίες μόλις στην πρώτη τους σεζόν κατάφεραν να στείλουν ηχηρά μηνύματα ανά το Παγκύπριο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας κ. Παναγιώτη Τσούκκα, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις τόσο για το παρών όσο και για το μέλλον της Γυναικείας ομάδας της Γεροσκήπους FC.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Καταρχάς, πως είναι η ζωή μακριά από τα γήπεδα και τις προπονήσεις;

“Πάντα σε οτιδήποτε καινούργιο στη ζωή η αρχή είναι και η πιο δύσκολη…έτσι και στην ομάδα μας η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα. Όμως κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στις προπονήσεις και σε συνδυασμό την μεταγραφική περίοδο οι κοπέλες κατάφεραν να ανεβάσουν επίπεδο και έτσι πλέον μπορεί να παρουσιάζει η ομάδα ανταγωνιστικό αλλά και ταυτόχρονα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Απόδειξη όλων είναι οι τελευταίες 8 αγωνιστικές στις οποίες η ομάδα μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Άρα θεωρώ τη χρονιά άκρως επιτυχημένη αλλά και υποσχόμενη”.

-Πρώτη σεζόν για τις Ladies της Γεροσκήπους FC. Πως κρίνεις την φετινή σας πορεία;

“Πάντα σε οτιδήποτε καινούργιο στη ζωή η αρχή είναι και η πιο δύσκολη, έτσι και στην ομάδα μας η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα. Όμως κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στις προπονήσεις και σε συνδυασμό την μεταγραφική περίοδο, οι κοπέλες κατάφεραν να ανεβάσουν επίπεδο και έτσι πλέον μπορεί να παρουσιάζει η ομάδα ανταγωνιστικό αλλά και ταυτόχρονα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Απόδειξη όλων είναι οι τελευταίες 8 αγωνιστικές στις οποίες η ομάδα μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Άρα θεωρώ τη χρονιά άκρως επιτυχημένη αλλά και υποσχόμενη”.

-Θεωρείς ότι υπάρχει το υλικό για να ανεβάσει την Γεροσκήπου ακόμη πιο ψηλά στο μέλλον;

“Ναι θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό έτσι ώστε η ομάδα με τη νέα σεζόν να κοιτάξει πιο ψηλά λόγω του ότι εκτός από τις γερές βάσεις που βάλαμε φέτος, υπάρχει και πολύ καλή συνεργασία και βοήθεια από την διοίκηση που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, καθώς και τις άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γεροσκήπου. Παράληψη μου θα ήταν να μην αναφέρω και την βοηθό μου Νατάσα Αγαμέμνωνος που με βοήθησε αφάνταστα να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα”.

-Θεωρείς εφικτή την ολοκλήρωση του φετινού Γυναικείου πρωταθλήματος στους αγωνιστικούς χώρους;

“Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχουν μείνει μόνο λίγες αγωνιστικές πριν την κανονική του λήξη και η βαθμολογία που θα κρίνει τον πρωταθλητή λόγω και της φετινής δυναμικότητας των Απόλλων Ladies είναι απίθανο να αλλάξει. Ακόμα και στις τελευταίες θέσεις κατατάξεις δεν αλλάζει κάτι. Ο δεύτερος λόγος είναι μετά από τέτοια αποχή θεωρώ αγωνιστικά οι κοπέλες δεν θα είναι έτοιμες να αποδώσουν, με ρίσκο κάποιο τραυματισμό καθώς θα παίζεται ποδόσφαιρο σε ψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς, άρα είναι και επικίνδυνο. Για να γίνει σωστά χρειάζεται και κάποιος χρόνος για μίνι προετοιμασία που νομίζω τη δεδομένη στιγμή είναι πολυτέλεια, άρα θεωρώ πολύ απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα”.

-Ποια μέτρα θα μπορούσε να πάρει κατά την άποψη σου η ΚΟΠ για να βελτιωθεί περισσότερο το Γυναικείο πρωτάθλημα;

“Ήδη η ομοσπονδία έχει πάρει μέτρα και δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει την αναβάθμιση του γυναικείου ποδόσφαιρου θεσπίζοντας πρωταθλήματα μικρών ηλικιών. Έτσι και εμείς σαν Γεροσκήπου F.C. Ladies το ενστερνιζόμαστε και με την νέα σεζόν θα λάβουμε μέρος και στο Παγκύπριο πρωτάθλημα κοριτσιών Κ15. Στην ομάδα υπάρχουν ήδη και προπονούνται αρκετά νεαρά κορίτσια και κάποιες απ’αυτές έχουν αγωνιστεί ήδη στην γυναικεία ομάδα. Μία αλλαγή που μπορεί να κάνει η ΚΟΠ για να βελτιώσει το Γυναικείο ποδόσφαιρο είναι να αυξήσει τις χορηγίες προς τα σωματεία που διατηρούν γυναικεία τμήματα, αλλά και να βάλει κάποιον περιορισμό στις ξένες και κοινοτικές παίκτριες που μπορούν να αγωνίζονται σε μια ομάδα, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό και να μην υπάρχει χάσμα μεταξύ των ομάδων με μεγάλα budget”.

-Θα θέλατε να κάνετε ένα τελευταίο σχόλιο;

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνεται έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίσει το Γυναίκειο ποδόσφαιρο. Καλώ όλο το φίλαθλο κοινό να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας μας και είμαι σίγουρος ότι θα τους ανταμείψει με όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα”.