Κωνσταντίνος Κόκκινος (Διόνυσος): “Ευχαριστώ Ντράγκαν για όλα όσα μας έμαθες”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις αποκλειστικά στο “AthlitikaPress” έκανε ο κεντρικός πετοσφαιριστής του Διόνυσου Έμπας Κωνσταντίνος Κόκκινος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα Ανδρών Β’ Κατηγορίας, αλλά και στον άδικο χαμό του προπονητή/πετοσφαιριστή που “σημάδεψε” θετικά το ΠΑΦΙΤΙΚΟ βόλεϊ, Ντράγκαν Μιλόσεβιτς.

-Με ένα δυσάρεστο γεγονός θα ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας. Ο καλοκάγαθος “γίγαντας” του ΠΑΦΙΤΙΚΟΥ βόλεϊ Ντράγκαν Μιλόσεβιτς μας άφησε νωρίς. Θα θέλαμε το σχόλιο σου.

“Χθες κατά της 7 το απόγευμα είχα μια κλήση από τον αδελφό μου Αλέξη , βλέποντας τη κλήση πίστευα πως απλά ήθελε να μάθει τα νέα μου λόγο του περιορισμού ,αλλά αντ’αυτού μου ανακοινώνει πως ο Ντράγκαν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Κλείνοντας το τηλέφωνο κάθισα και σκέφτηκα όλες αυτές αναμνήσεις που είχα με αυτό χαμογελαστό άτομο . Προπονήσεις στις ακαδημίες του Παφιακου, άλλες στις κερκίδες του κλειστού γηπέδου Αφροδίτη να τον βλέπω ως προπονητή να κατατροπώνει ομάδες και ομάδες στα παρκέ της Πάφου αλλά και άλλες τόσες τυχαίες συναντήσεις στους δρόμους της Πάφου οπού πάντα με χαμόγελο μου έσφιγγε το χέρι ζητούσε τα νέα μου και τα νέα της οικογένεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν coach για όλα αυτά που μας έμαθες τόσα χρονιά στα γήπεδα αλλά και τόσα πολλά που μας έμαθες έξω από αυτά, ότι το καθετί πρέπει να το αντιμετωπίζουμε στα ίσα και με χαμόγελο όπως έκανες και εσύ με τον αντίπαλο σου τόσα χρονιά. Καλό αντάμωμα αρχηγέ , αναπαύσου εν ειρήνη”.

-Πως έζησες την φετινή σεζόν στον Διόνυσο Έμπας;

“Ήταν μια έντονη σεζόν για εμένα, με πολλά ερωτηματικά και άλλες τόσες συζητήσεις, πολλές απώλειες, αλλά τουλάχιστον και ευτυχώς για όλους χωρίς τσακωμούς και τραυματισμούς. Ξεκινώντας την σεζόν ήμουν προβληματισμένος με όλα αυτά που αντίκρισα που ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που περίμενα. Τα έβαλα κάτω και η αγάπη και το πάθος μου για την γαλαζοκίτρινη μπάλα με οδηγούσε ξανά και ξανά στο γήπεδο”.

-Θεωρείς ότι υπάρχει ταλέντο στις τάξεις της ομάδας ικανό να κρατήσει την ομάδα Ανδρών στα επόμενα χρόνια;

“Ταλέντο; Ταλέντα μπορώ να πω. Η ομάδα είχε πολλούς έφηβους που είμαι σίγουρος ότι με σκληρή προπόνηση τη καθοδήγηση των προπονητών και των παλαιότερων παιχτών μπορούν να γίνουν σπουδαίοι αρκεί να το πιστέψουν πρώτα οι ίδιοι. Ναι είμαι σίγουρος πως οι ακαδημίες του Διονύσου μπορούν και θα γεννήσουν ταλέντα που να οδηγήσουν τη ομάδα ξανά στις επιτυχίες”.

 

-Ο χρόνος συμμετοχής που είχατε στο φετινό πρωτάθλημα, θεωρείς ότι βοήθησε για να βελτιωθείτε σαν αθλητές;

“Στην αρχή ήμασταν πολύ πίσω λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε, άλλα όσο περνούσαν οι μέρες, προπόνηση με προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν σίγουρα καλύτεροι. Μας πήρε αρκετό καιρό να δεθούμε σαν ομάδα αλλά πιστεύω πως κτίσαμε γερές βάσεις και η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα πιο εποικοδομητική. Όσο αφορά εμένα η φετινή χρονιά με βρήκε αρκετά πίσω σχετικά με την επίδοση μου λόγω της αποχής που είχα για ένα χρόνο από τα γήπεδα και ήταν ένας προσωπικός στόχος να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν απ’ αυτή. Νιώθω ότι ο επόμενος χρόνος θα με βρει ακόμα καλύτερο”.