ΠΑΦΟΣ: “Έφυγε” ο καλοκάγαθος γίγαντας, ο δάσκαλος του βόλεϊ Ντράκαν Μιλόσεβιτς

Από: Μαρίνα Σταύρου

Δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας ο Σέρβοκύπριος προπονητής Ντράκαν Μιλόσεβιτς ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία μόλις 61 ετών μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του Ντράκαν ο οποίος ήταν πραγματικά ένας καλοκάγαθος γίγαντας που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή με σθένος και αξιοπρέπεια, βυθίζει στο πένθος όλη την Πάφο και κυρίως τον κόσμο του Αθλήτισμού.

Ήρθε στην Κύπρο από το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρας πριν πολλά χρόνια για χάρη του Παφιακού και εκ τοτε με την αξία του ως πετοσφαιριστής αλλά κυρίως ως Άνθρωπος αγαπήθηκε όσο λίγοι αθλητές που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο.

Έμεινε εδώ μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο του και δημιούργησαν στο τόπο μας την οικογένειά τους. Όσοι τυχεροί, όπως εμάς, είχαν τη χαρά να σφίξουν το χέρι αυτού του ανθρώπου και να τον κοιτάξουν στα μάτια μπορούν να πιστοποιήσουν ότι ήταν Κύριος και Άνθρωπος πάνω απ’ όλα.

Στο γήπεδο ο Ντράκαν Μιλόσεβιτς, τόσο ως παίκτης αλλά και στη συνέχεια ως προπονητής μόνο φίλους έκανε από όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε την πετόσφαιρα.

Στον Παφιακό αλλά και στον Διόνυσο έζησε μεγάλες στιγμές, με τίτλους ως παίκτης και προπονητής αλλά το ωραιότερο συναίσθημα για τον ίδιο ήταν η εμπλοκή τους με τις Ακαδημίες και τα μικρά παιδιά.

Ο Ντράκαν Μιλόσεβιτς τελευταίως διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος στον ΔΙΑ Έμπας και σε πολλές κουβέντες με τα παιδιά τις αθλήτριες του σωματείου, την προπονητική ομάδα αλλά και τους γονείς ενέπνεε άπαντες ότι ο Αθλητισμός είναι ήθος, αγάπη, σεβασμός και ευ αγωνίζεσθε.

Αιωνία η μνήμη σου δάσκαλε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει! Αντίο και σου υποσχόμαστε πως όσα μας δίδαξες θα είναι άσβεστη αιωνία σου μνήμη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου μας φίλου…

Καλό Παράδεισο coach