Σοφόκλης Φιλίππου (Διόνυσος Έμπας): “Είναι τιμή μου που υπήρξα αρχηγός τους”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία δύσκολη και συνάμα μεταβατική αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε για την ομάδα Βόλεϊ Ανδρών του Διόνυσου Έμπας. Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον αρχηγό της Πετοσφαιρικής ομάδας Σοφόκλη Φιλίππου, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τις φετινές του εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και αναφέρθηκε στο μέλλον του Διόνυσου.

Διαβάστε όσα αναλυτικά μας δήλωσε:

-Μια μεταβατική σεζόν ζήσατε φέτος στον Διόνυσο Έμπας. Πως την βίωσες από την μεριά σου;

“Η Πετοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώθηκε άφησε σε μένα όπως και σε όλους μας μία γλυκόπικρη γεύση. Από την μια αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε στόχους πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και από την άλλη, η άδοξη ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μας, αφού με απόφαση της ομοσπονδίας δεν ολοκληρώθηκε ο θεσμός του κυπέλλου. Στην αρχή της πετοσφαιρικής περιόδου δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό και να παίξουμε ωραίο βόλεϊ, πράγμα που διορθώσαμε στην συνέχεια. Κρατώ στα θετικά της χρονιάς την αντίδραση που έβγαλαν οι συμπαίκτες μου, κυρίως οι μικρότεροι σε ηλικία. Γίναμε στο τέλος ένα συμπαγές σύνολο παιχτών που συνδύαζε όλες τις ηλικίες”.

-Θεωρείς ότι υπάρχει ταλέντο στις τάξεις της ομάδας ικανό να κρατήσει την ομάδα Ανδρών στα επόμενα χρόνια;

“Όταν ξεκινάς ένα παιχνίδι και στο παρκέ υπάρχουν αθλητές 14 και 15 χρόνων δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις και να εμπιστευτείς τα παιδιά αυτά. Το σίγουρο είναι ότι στην φετινή σεζόν οι νεαροί παίχτες του Διόνυσου απέδειξαν ότι έχουν το μέταλλο του καλού πετοσφαιριστή. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπαμε την εξέλιξη τους στο γήπεδο. Θεωρώ τους νεαρούς συμπαίκτες μου τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην ομάδα αντρών ολόκληρη την σεζόν, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες. Είναι τιμή μου που υπήρξα αρχηγός τους. Οπότε ναι θεωρώ ότι ο Διόνυσος ‘Εμπας μπορεί να αγωνιστεί στις επόμενες πετοσφαιρικές περιόδους βασιζόμενος σε αυτά τα παιδιά”.

-Θεωρείς ότι στη φετινή αγωνιστική περίοδο βελτιωθήκατε σαν πετοσφαιριστές; Τι πιστεύεις για τον εαυτό σου;

“Όσα παιχνίδια και να κουβαλάς στους ώμους σου είναι πάντα μία νέα εμπειρία, μία νέα πρόκληση. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια, η διαδικασία εξέλιξης τους σε κάνει σοφότερο και καλύτερο σαν αθλητή. Η παρουσία πολλών νεαρών πετοσφαιριστών επέδρασε πάνω στους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, θετικά γιατί υπήρχε ακόμη ένας λόγος να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο παρκέ. Σαν αθλητής κρατώ από την φετινή χρονιά το πάθος των μικρών για το βόλεϊ αλλά και την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι ενήλικες συμπαίκτες μου για να κτίσουμε στο παρκέ τον αυριανό Διόνυσο”.