Νέο ποδοσφαιρικό σωματείο μπαίνει στα Αθλητικά δρώμενα της Πάφου! (Δηλώσεις)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ένα νέο ποδοσφαιρικό σωματείο είναι έτοιμο να εισχωρήσει στα αθλητικά δρώμενα της Πάφου! Ο λόγος για την Σπάρτα FC, η οποία έρχεται όχι απλά για να πάρει τον ρόλο του κομπάρσου, αλλά όπως συγκεκριμένα λέχθηκε στην ιστοσελίδα μας, έρχεται για να πρωταγωνιστήσει!

Πρόεδρος του νέου αυτού σωματείου είναι ο γνωστός επιχειρηματίας κύριος Γιάννης Τσακκαριάς, ο οποίος ήδη “έτρεξε” αρκετά ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Το “AthlitikaPress.com” θέλοντας να μάθει περισσότερα για τη νέα αυτή προσπάθεια επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Sparta FC κ. Νικόλα Νικολάου, ο οποίος με τα χαράς μας ανάφερε λεπτομέρειες.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε:

-Γεια σας. Ποιος είναι σκοπός ιδρύσεως του νέου αυτού σωματείου και ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

“Σκοπός του σωματείου είναι η διάδοση του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού στην πόλη μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι προκλήσεις πολλές ειδικότερα για την νεολαία μας και ο μόνος τρόπος να τους προστατεύσουμε είναι ο αθλητισμός, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε άμεσα στην δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια”.

-Η Sparta FC θα ενταχθεί στην Ομοσπονδία της ΠΟΑΣΠ από τη νέα αγωνιστική περίοδο;

“Σε ότι αφορά την ένταξη μας σε ομοσπονδία, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί όταν έρθει η ώρα. Πρόσφατα ακούστηκε σε ποδοσφαιρικούς κύκλους ότι είναι στα σκαριά η δημιουργία μίας νέας Ομοσπονδίας στην Πάφο. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξουμε. Είναι βέβαιο όμως ότι σε όποια ομοσπονδία και να καταλήξουμε θα έχουμε και ρόλο και λόγο”.

-Καταρτίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβουλίου του σωματείου; Αν ναι από ποιους αποτελείται;

“Η κατάρτιση του σωματείου προχωρά με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Για να είμαστε ειλικρινείς αρκετοί ενδιαφέρθηκαν για να ενταχθούν στο συμβούλιο και αυτό είναι κάτι που μας τιμά. Την τελική επιλογή θα την κάνει ο πρόεδρος του σωματείου, καθώς επιλέγει τους συνεργάτες του με συγκεκριμένα κριτήρια. Θέλει νέους ανθρώπους με όραμα, αγάπη και γνώση για τον αθλητισμό αλλά κυρίως να είναι πολιτικά ακομμάτιστοι! Δεν θέλουμε να εισχωρήσουν στο σωματείο μας άτομα προερχόμενα από τον πολίτικο χώρο γιατί τότε θα ξεφύγουμε από τις αρχές μας”.

-Ποιο γήπεδο θα είναι η έδρα σας;

“Είναι νωρίς ακόμη για να αποφασίσουμε. Αυτό είναι θέμα του προπονητή μας. Στις βλέψεις μας όμως είναι να δημιουργήσουμε ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις”.

-Μπήκατε στην διαδικασία για το «κτίσιμο» της ομάδας;

“Το ρόστερ ξεκίνησε ήδη να “κτίζεται” καθώς έχουμε έρθει σε επαφή με δέκα πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν και τον κορμό της ομάδας”.