Άντης Νικολάου στο AthlitikaPress: “Στόχος να αγωνιστώ Α’ Κατηγορία ή Αγγλία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον δυναμικό κεντρικό αμυντικό του ΑΣΙΛ Λύσης Άντη Νικολάου επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας. Ο 24χρονος υψηλόσωπος “στόπερ” μας απάντησε με μεγάλη χαρά στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε!

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Καταρχάς, θα θέλαμε να μας πεις πως βιώνεις τις καταστάσεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα; Πως είναι η ζωή σου μακριά από τις προπονήσεις και τους αγωνιστικούς χώρους;

“Είναι σίγουρα δύσκολο όλο αυτό καθώς δεν ξαναζήσαμε τέτοιες καταστάσεις. Προσπαθώ να γυμνάζομαι σπίτι με κάποια βάρη και πρόγραμμα CrossFitness. Διαβάζω κάποια βιβλία για να περάσει ο ώρα, αλλά σαν την καθημερινότητα του γηπέδου και να παίζεις μπάλα δεν είναι”.

-Την φετινή σεζόν αγωνίζεσαι στον ΑΣΙΛ Λύσης και στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Σε προσωπικό επίπεδο θεωρείς ότι τα πήγες καλά;

“Ήμουν λίγο άτυχος στην φετινή σεζόν καθώς είχα κάποιους τραυματισμούς που δεν με άφησαν να έχω τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσα. Στα παιχνίδια όμως που αγωνίστηκα θεωρώ ότι ήμουν πολύ σταθερός και έκανα ότι χρειάζεται να κάνει ένας αμυντικός”.

-Ο ΑΣΙΛ στο ξεκίνημα της σεζόν έθεσε πολύ υψηλούς στόχους που έφθαναν μέχρι και για άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά και η ομάδα σου έμεινε πολύ πίσω από τις δύο προνομιούχες θέσεις;

“Ναι η αλήθεια είναι ότι είχαμε υψηλούς στόχους μέχρι και για άνοδο. Σίγουρα όσες ομάδες παίξαμε γνωρίζουν πόσο δυνατή ομάδα είμαστε. Ο λόγος που μείναμε πίσω θεωρώ πως είναι οι πολλοί τραυματισμοί που είχαμε. Το αναγκαστικό rotation που γινόταν κάθε βδομάδα δεν βοηθούσε, καθώς ήταν δύσκολο για εμάς να αποκτήσουμε ομοιογένεια σαν ομάδα”.

-Αγωνίστηκες στις δύο μεγάλες ομάδες της επαρχίας μας στο παρελθόν (Πάφο FC και Ακρίτα). Από την φετινή σου εμπειρία στον ΑΣΙΛ παρατήρησες διαφορές στον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες εκτός Πάφου;

“Οι άνθρωποι του ΑΣΙΛ είναι πολύ σωστοί σε πολλούς τομείς και τους “βγάζω το καπέλο”. Από την διοίκηση μέχρι το προπονητικό τιμ αντιλαμβάνεσαι μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις ομάδες που αγωνίστηκα στην Πάφο. Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά ενώ στην επαρχία Πάφου υπάρχουν πολλά ταλέντα τόσο ποδοσφαιριστές όσο και προπονητές, δυστυχώς κάποια άτομα καταστρέφουν τα πάντα καθώς δεν δίνουν καν την ευκαιρία επειδή απλά κάποιος είναι “νεαρός Κύπριος”. Στο εξωτερικό 18-19 χρονών θεωρείσαι “senior player” και σε άλλες πόλεις της Κύπρου βλέπεις ποδοσφαιριστές 5-6 χρόνια σε μία ομάδα. Δεν λέω, όλοι έχουν προβλήματα αλλά υπάρχουν σωστοί τρόποι να χειριστείς ένα παίκτη και πολλά άλλα που μπορεί να κάνει μία ομάδα για να τον αξιοποιήσει σωστά”.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο μέλλον; Μέχρι που φθάνουν τα όνειρα σου;

“Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην Α’ Κατηγορία επειδή στα παρελθόν όταν μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία έκανα κάποιες λάθος επιλογές λόγω του ότι δεν γνώριζα πολλά καθώς ήμουν πολλά χρόνια στην Αγγλία. Από την άλλη θα ήθελα επίσης πολύ να αγωνιστώ σε ομάδα της League 1 ή League 2 της Αγγλίας, να ευχαριστηθώ και πάλι το ποδόσφαιρο κάτω από τους προβολείς τα βράδια της Τρίτης σε αγώνες πρωταθλήματος και να βρέχει συνεχώς”.