Αλέξης Παπαπέτρου: “Το σωστό είναι ο πρωταθλητής να κριθεί στο γήπεδο”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Προμηθέα Μουττάλλου ήρθε η ιστοσελίδα μας. Ο κύριος Αλέξης Παπαπέτρου μίλησε για όλα αποκλειστικά στο “AthlitikaPress”!

Διαβάστε όσα αναλυτικά μας δήλωσε:

Οι καταστάσεις που ζούμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες και αρκετά δύσκολες λόγω του κορωνοϊού. Θέλετε να κάνετε ένα αρχικό σχόλιο;

“Ναι, όπως φαίνεται είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα με αυτό τον ιό ανά το Παγκόσμιο. Θέλει μεγάλη προσοχή και πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνονται από τους αρμόδιους, να μείνουμε σπίτι με υπομονή ούτως ώστε αυτή η πανδημία να φύγει”.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε κάνατε μεγάλη προσπάθεια σαν πρόεδρος του Προμηθέα όπως στελεχωθεί η ομάδα ποιοτικά για να πετύχει τους στόχους της. Πως είδατε από την σκοπιά σας την φετινή πορεία της ομάδας;

“Στον Προμηθέα διετέλεσα ποδοσφαιριστής, προπονητής και πρόεδρος. Πάντα τα τελευταία 12-13 χρόνια ο Προμηθέας είναι μέσα στους πρωταγωνιστές στα πρωταθλήματα της ΠΟΑΣΠ, όπως και φέτος. Κάναμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, κατά την γνώμη μου την καλύτερη και τα 1-2 άτυχα αποτελέσματα που είχαμε ήταν λόγω του ότι βγάλαμε τον κακό μας εαυτό. Πάντα το πίστευα και το έλεγα και στους ποδοσφαιριστές ότι το αποτέλεσμα πάντα εξαρτάται από εμάς και την απόδοση μας. Δυστυχώς με τις τελευταίες εξελίξεις «πάγωσαν» τα πάντα ανά το Παγκόσμιο και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Πλέον θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας όμως πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι όταν με το καλό φύγει ο ιός και έχουμε επανέναρξη του πρωταθλήματος, να παιχθούν τα εναπομείναντα ματς και ο πρωταθλητής να κριθεί στο γήπεδο”.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τι θεωρείτε κατά την γνώμη σας ότι είναι το πιο δίκαιο να συμβεί σε ότι αφορά την ανακήρυξη του νέου πρωταθλητή;

“Το πιο δίκαιο όπως είπα και πιο πριν είναι να παιχθούν τα εναπομείναντα τρία ματς στο γήπεδο όποτε αυτό καταστεί δυνατό. Με τον συνδιεκδικητή του τίτλου που είναι τα Μανδριά αγωνιστήκαμε δύο φορές φέτος και κερδίσαμε και στα δύο, ενώ στην τελευταία αγωνιστική θα αγωνιζόμασταν μεταξύ μας στην έδρα μας και σε περίπτωση νίκης θα παίρναμε εμείς το πρωτάθλημα. Αν δεν θέλει η ΠΟΑΣΠ να διεξαχθούν και οι τρεις εναπομείναντες αγώνες ας παιχθεί ένας αγώνας ανάμεσα στους δύο πρώτους που ξεχώρισαν στην βαθμολογία και όποιος κερδίσει να πάρει και το πρωτάθλημα”.

Σε περίπτωση που η Ομοσπονδία ακυρώσει το φετινό πρωτάθλημα θα σας βρει σύμφωνους;

“Στην περίπτωση αυτή πρέπει να θεωρηθούν τα πάντα άκυρα όπως οι διαιτησίες, οι δικαστικές και τα πρόστιμα. Εγώ σαν πρόεδρος του Προμηθέα θα διεκδικήσω να πάρω πίσω όσα ξοδεύτηκαν για όλα αυτά, διότι μιλάμε για αρκετά λεφτά”.

Όπως γνωρίζει η ιστοσελίδα μας κάποιοι παράγοντες/άτομα εντός της Πάφου έχουν δείξει την πρόθεση όπως δημιουργήσουν νέα Ομοσπονδία στην επαρχία μας. Πως θα βλέπατε μία τέτοια εξέλιξη σαν πρόεδρος του Προμηθέα αν τελικά πραγματοποιηθεί;

“Όπως γνωρίζετε ο  Προμηθέας στην περυσινή σεζόν αποχώρησε από το πρωτάθλημα με εξίσου δυνατή ομάδα για πολλούς και διάφορους λόγους που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό ποδόσφαιρο της Πάφου. Δηλώνω ότι, ναι ο Προμηθέας θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να φύγει από την ΠΟΑΣΠ εάν από τη νέα Ομοσπονδία γίνουν κάποιες σωστές κινήσεις. Προσωπικά δεν ανάλαβα κάποια πρωτοβουλία για σύσταση νέας Ομοσπονδίας, αλλά έχω ακούσει κι’ εγώ ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτόν τον σκοπό. Είναι βέβαιο ότι θα μας προσεγγίσουν και θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά διότι κάποια πράγματα είναι εκτός ελέγχου”.