Δήμητρα Κυριακίδου: “Είναι πολύ δύσκολο μακριά από τις προπονήσεις”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με την διεθνή αθλήτρια του στίβου στα 100m,200m και 4×100 σκυταλοδρομία Δήμητρα Κυριακίδου επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας! Η ΠΑΦΙΤΙΣΣΑ σπρίντερ μας απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις που τις υποβάλαμε.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Ο Κορωνοϊός μας ανάγκασε όλους να κλειστούμε στα σπίτια μας. Πόσο δύσκολο είναι για ένα αθλητή να μείνει μακριά από τις καθημερινές του προπονήσεις;

“Είναι πολύ δύσκολο γιατί ο αθλητής ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό έχει συνηθίσει να γυμνάζεται αρκετές ώρες καθημερινά με προπονητή και συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, όποτε η έλλειψη υποδομών και ο εγκλεισμός στο σπίτι στερεί από τους αθλητές αυτή την δυνατότητα.”

-Με το «σπαθί» σου εξασφάλισες μία θέση στην Εθνική μας ομάδα στίβου. Πόση προσπάθεια και ποιες θυσίες έκανες για να φέρεις εις πέρας αυτό τον στόχο;

“Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη στερούμε αρκετά πράγματα που αλλά παιδιά της ηλικίας μου έχουν! Αλλά είναι επιλογή μου να κάνω κάτι που με ευχαριστεί και να μπορώ να εκπροσωπώ την χώρα μου”.

-Ποιοι είναι οι άμεσοι σου στόχοι και μέχρι που φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια;

“Με το καλό και την βοήθεια του θεού όλα να πάνε καλά με την πανδημία οι στόχοι μου είναι να ξεπεράσω παλιά προβλήματα τραυματισμών που είχα και να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις.

-Το κράτος θεωρείς ότι είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια σου ή περιμένεις περισσότερα;

“Πίστευω ότι το κράτος μπορεί να κάνει περισσότερα τόσο όσο αφορά οικονομική βοήθεια προς τους αθλητές αλλά και να βελτιώσει τις υποδομές για να μπορούν οι αθλητές να γυμνάζονται σε καλές συνθήκες”.

-Πόσο δύσκολο είναι για να ένα αθλητή της εμβέλειας σου να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον στίβο; Θεωρείς ότι είναι εφικτό;

“Όχι δεν θεωρώ ότι είναι εφικτό καθότι δεν υπάρχει η απαραίτητη οικονομική βοήθεια”.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άντρη Πηλέα/Γιώργος Γεωργίου