Μάριος Καρεσίου (Δίας Έμπας): “Καταφέραμε τα ακατόρθωτα στην πρώτη μας σεζόν”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πρώτη χρονιά για το σωματείο Πετόσφαιρας του Δία Έμπας και στο “AthlitikPress” έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε δηλώσεις του προπονητή των ομάδων Παγκορασίδων και Κορασίδων, Μάριου Καρεσίου!

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Πρώτη χρονιά λειτουργίας για την ακαδημία Πετόσφαιρας του Δία Έμπας. Πως βίωσες ως προπονητής αυτή την εμπειρία;

“Καλησπέρα σας. Καταρχάς να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία αυτές τις δύσκολες ώρες. Η υγεία προέχει όλων των άλλων και μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει απ’ όλο αυτό με όσο λιγότερες απώλειες γίνεται. Πρώτη χρονιά η φετινή για τον Δία Έμπας. Μακάρι να ζούσανε όλοι οι προπονητές αυτή την σεζόν όπως την έζησα κι’ εγώ. Μία χρονιά δύσκολη όπως και κάθε αρχή, με αγωνία, λύπη και πολλές χαρές. Ευτυχώς ωστόσο το Συμβούλιο της ομάδας και η οικογένεια όλου του Δία μαζί καταφέραμε να κάνουμε τα ακατόρθωτα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα τον κύριο Γιώργο Ιωάννου (Korantina Homes), καθώς χωρίς αυτούς το έργο μας θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο”.

-Θα ήθελες να μας πεις λίγες πληροφορίες για την ακαδημία;

“Η ακαδημία μας ξεκίνησε μια 10 παιδιά και με την πάροδο του χρόνου και με σκληρή δουλειά απ’ όλους μας καταφέραμε να έχουμε στο σύνολο 50 αθλήτριες. Δουλεύουμε σε πολύ καλά επίπεδα και ευτυχώς είχα να κάνω με ανθρώπους και γονείς που δεν κοιτούσαν τον προσωπικό τους συμφέρον αλλά το συμφέρον της ομάδας. Στην ακαδημία μας φέτος λειτουργούσαν τμήματα κοριτσιών Κ14 και Κ16”.

-Μπορεί στα αναπτυξιακά τμήματα οι ομαδικές επιτυχίες να μην είναι αυτοσκοπός. Μάθαμε ωστόσο ότι είχατε κάποιες σημαντικές διακρίσεις. Πείτε μας λίγα λόγια.

“Σε αυτές τις ηλικίες θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν να αθλούνται, να είναι πειθαρχημένα και να μαθαίνουν την τεχνική της Πετόσφαιρας όσο πιο καλά γίνεται. Σίγουρα χρειάζονται και οι νίκες σε ένα παιχνίδι. Σε κάθε αγώνα πας για να κερδίσεις και να εφαρμόσεις όλα αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις. Αν και μόλις ο πρώτος χρόνος μας καταφέραμε να κερδίσουμε παραδοσιακές δυνάμεις του Βόλεϊ αλλά είναι γρήγορα να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για πολλές διακρίσεις και με υψηλούς στόχους”.

-Υπάρχει πλάνο στα επόμενα χρόνια για δημιουργία κι’ άλλων τμημάτων στον Δία Έμπας;

“Στόχος της ομάδας μας στα επόμενα χρόνια είναι να έχουμε τα τμήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικεία ομάδα. Βήμα-βήμα και σκαλί-σκαλί θα τα καταφέρουμε. Είμαστε καινούρια ομάδα και θέλουμε σίγουρα χρόνο”.

-Γιατί κατά την γνώμη σας ένα παιδί να επιλέξει να ασχοληθεί με την πετόσφαιρα;

“Το άθλημα της πετόσφαιρας πολύ στην Κύπρο το θεωρούν κατώτερο τον άλλων αθλημάτων. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και ευγενές σπορ που έχει να κάνει με πολύ γρήγορες αντιλήψεις. Όποιος δεν παίξει, δεν μπορεί να αντιληφθεί σωστά το βόλεϊ”.