Waterpolo: Ο αρχηγός του Ν.Ο. Πάφου Γιάννης Ιωαννίδης στο “AthlitikaPress”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Διαχρονικά το άθλημα της Υδατοσφαίρισης και ειδικότερα η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Πάφου έχει φέρει αρκετές Παγκύπριες επιτυχίες και τίτλους στην πόλη μας. Δυστυχώς ωστόσο για διάφορους λόγους πολύ λίγοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται, με αποτέλεσμα οι διακρίσεις τους να παραμένουν στην αφάνεια. Το AthlitikaPress και η συντακτική του ομάδα επικοινώνησε με τον αρχηγό της ομάδας Ανδρών του Ν.Ο. Πάφου Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος με τα χαράς μας απάντησε στις ερωτήσεις που το υποβάλαμε.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Κανονικά η πρώτη ερώτηση θα έπρεπε να είναι για το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο ο κορωνοϊός μας αναστάτωσε την ζωή. Πως είναι η δική σου ζωή μακριά από τις πισίνες;

“Όντως, ο αόρατος αυτός εχθρός έχει αλλάξει τη καθημερινότητά μου, των συμπαιχτών μου αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα αφού η πισίνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, κάτι σαν το δεύτερο μου σπίτι. Η ζωή μακριά από τη πισίνα είναι δύσκολη και παράξενη. Δύσκολη γιατί έχω χάσει άμεση επαφή με τους φίλους και συμπαίχτες μου, το προπονητή μου και ουσιαστικά της αθλητικής μου οικογένειας. Και παράξενη γιατί πολύ απλά η ώρα είναι 19:30 και δεν είμαι στο νερό. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργήσαμε διαδικτυακές συνομιλίες στις οποίες μοιραζόμαστε βιντεάκια βασικών ασκήσεων γυμναστικής που μας κρατάνε ενεργούς. Υπάρχει κατανόηση, αφού ας μην ξεχνάμε, ότι ανεξαρτήτως αθλήματος, έχει επηρεαστεί ολόκληρος ο αθλητικός χάρτης, με τρανό παράδειγμα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να μεταφέρονται για την/το άνοιξη/καλοκαίρι του 2021”.

Και στην φετινή σεζόν κάνατε πορεία πρωταθλητισμού αλλά για ακόμη μία φορά στα κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ηττηθήκατε; Υπάρχει κάποια εξήγηση κατά την γνώμη σου;

“Είναι γεγονός ότι και φέτος χάσαμε τις κρίσιμες μονομαχίες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αν και στις δύο περιπτώσεις τα παιχνίδια ήταν στο γκολ σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά τους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα, η οποία απαρτίζεται από 2 έλληνες και έναν Ούγγρο παίχτη. Θεωρώ ότι έχουμε παρουσιαστεί βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι στις εν λόγω αναμετρήσεις και ειδικά έχοντας υπόψη ότι 5-6 παιδιά της ομάδας είναι στις ηλικίες 16-18 θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα για να κοντράρουμε τον ΑΠΟΕΛ στα ίσα μέσα στα επόμενα χρόνια. Καθώς αυτά τα παιδιά θα αποκτούν εμπειρίες θεωρώ πως θα βελτιώνονται και οι δυνατότητες της ομάδας. Ενώ ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο αθλητές μας που σπουδάζουν στην Ελλάδα και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2. Ο επαναπατρισμός τους θα καλύψει σε σημαντικό βαθμό τη διαφορά”.

-Το γεγονός ότι είσαι αρχηγός σου προσθέτει άγχος ή ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση;

“Το γεγονός είμαι αρχηγός της ομάδας δεν έχει καμία σημασία. Ο στόχος είναι κοινός, και το κάθε μέλος της ομάδας αυτής θα μπορούσε να έχει το ρόλο του αρχηγού. Ο παράγοντας άγχος υπάρχει, ειδικά σε κρίσιμα παιχνίδια, αλλά πιστεύω πως ο παράγοντας αυτοπεποίθηση υπερισχύει”.

Διαχρονικά η Υδατοσφαίριση του Ν.Ο. Πάφου έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην επαρχία μας. Ο κόσμος της Πάφου σας στηρίζει στα εντός έδρας ματς;

“Η ομάδα υδατοσφαίρισης της Πάφου, αν δεν κάνω λάθος, είναι η μόνη ομάδα, μαζί με τον Παφιακό στη Πετόσφαιρα, που έχει κερδίσει τη πρώτη θέση σε ανδρικό επίπεδο από όλους τους Παφίτικους συλλόγους. Η αλήθεια είναι ότι το άθλημα δεν είναι τόσο διάσημο έτσι ώστε να γεμίζουν οι κερκίδες, αλλά είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις τους γονείς και φίλους των αθλητών, αλλά και τα μικρά παιδιά των ακαδημιών να είναι παρόν σε κάθε εντός αλλά και εκτός έδρας παιχνίδι”.

-Υπάρχει μέλλον στην Υδατοσφαίριση στην Πάφο; Να περιμένουμε κι’ άλλες επιτυχίες από εσάς στα επόμενα χρόνια;

“Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στο κομμάτι των ακαδημιών, όπου οι αριθμοί τριπλασιάστηκαν. Αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σωστού προγραμματισμού από ανθρώπους που αγαπούν την υδατοσφαίριση. Άρα, οι μελλοντικές επιτυχίες είναι, χωρίς αμφιβολία, κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Να τονίσω όμως ότι στο μυαλό των μικρών μας αθλητών, η επιτυχία μέσα από την υδατοσφαίριση δεν είναι αυτοσκοπός”.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άντρη Πηλέα/Γιώργος Γεωργίου