Ανδρέας Μακρής στο AthlitikaPress: “Ιδανικό σενάριο η επανέναρξη του πρωταθλήματος”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τον 24χρονο διεθνή Κύπριο ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας Ανδρέα Μακρή έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε αυτή την φορά στο “AthlitikaPress”. Ο ΠΑΦΙΤΗΣ παίκτης παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταγράψει μία σπουδαία μέχρι στιγμής καριέρα με αρκετούς τίτλους και μεγάλες προσωπικές επιτυχίες. Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Γεια σου Ανδρέα. Καταρχάς, πως βιώνεις την δύσκολη αυτή κατάσταση που ζούμε. Σας έχει δοθεί από τον ΑΠΟΕΛ πρόγραμμα για εκγύμναση στο σπίτι;

“Το ζω όπως πρέπει να το ζει ο καθένας απ’ εμάς. Μένω σπίτι και κάνω υπομονή. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Μας έχει δοθεί καθημερινό πρόγραμμα για το σπίτι, ενώ κάνουμε και προπόνηση σε συνεννόηση με τον γυμναστή της ομάδας μεσώ skype”.

-Αρκετά ιδιαίτερη και δύσκολη σεζόν για την ομάδα σου. Πως κρίνεις την φετινή σας πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη;

“Όντως δύσκολη και απαιτητική η χρονιά με Ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς, ενώ το πρωτάθλημα έχει ακόμα συνέχεια. Αν και έχουμε χάσει κάποιο έδαφος, η ομάδα είναι ακόμα εκεί και θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος τους στόχους. Το πρωτάθλημα έχει αποδειχτεί ως ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα τα τελευταία χρονιά και αυτό έχει δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου”.

-Φαντάζομαι η φετινή θα είναι μία σεζόν που θα θέλεις να ξεχάσεις γρήγορα, καθώς πήρες πολύ λίγες ευκαιρίες; Γιατί κατά την γνώμη σου συνέβηκε αυτό;

“Είχα έρθει το καλοκαίρι μετά από τον επιτυχημένο μου δανεισμό πέρσι, με αρκετές απαιτήσεις, άλλα δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να πάρω τις ευκαιρίες που θα ήθελα. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να μην απογοητεύομαι καθώς στο ποδόσφαιρο ξέρουμε πολύ καλά ότι σε μια μέρα όλα μπορούν να αλλάξουν”. 

-Υπήρχε στιγμή μέσα στην σεζόν που θεώρησες ότι αδικήθηκες από τον εκάστοτε προπονητή σου;

“Ναι σαφώς και υπήρχε. Υπήρχε περίοδος που ήμουν εκτός αποστολής σε κάθε παιχνίδι μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και εγώ το σεβάστηκα. Μέτα όταν άλλαξαν τα πράγματα είχα εμφανιστεί και εγώ”.

-Φέτος αγωνίστηκες σε αρκετές θέσεις, ακόμη και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ποια θεωρείς είναι η θέση που σου ταιριάζει καλύτερα;

“Έχω μάθει από μικρό παιδί να αγωνίζομαι σε πολλές θέσεις. Αλλά κάποιες φορές αυτό το πράγμα είναι ευτυχία και κατάρα μαζί γιατί πολλοί προπονητές δεν ξέρουν ποια θέση σου αρμόζει καλύτερα. Η θέση μου όμως που εγώ ξέρω ότι είμαι καλύτερος και το έχω αποδείξει στο παρελθόν είναι σαν επιθετικός”.

-Η έλευση του κορωνοϊού στην χώρα μας και γενικότερα στον κόσμο έχει «παγώσει» όλες τις διοργανώσεις. Αν τελικά δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μας στους αγωνιστικούς χώρους, ποια κατά την άποψη σου θα είναι η δικαιότερη λύση σε ότι έχει να κάνει στην ανακήρυξη του νέου πρωταθλητή;

“Δεν είμαι ο αρμόδιος που θα αποφασίσει γι’ αυτό. Εύχομαι να είμαστε ικανοί να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο φέτος γιατί όπως είναι τα πράγματα μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια. Εύχομαι επίσης ο κορωνοϊός να μας αφήσει όσο πιο λίγες ανθρώπινες πληγές και να βρεθεί η γιατρειά για την υγεία όλων μας. Όσο για το ποδόσφαιρο, ιδανικό σενάριο για μένα είναι η συνέχεια του πρωταθλήματος αν καταστεί δυνατό”.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άντρη Πηλέα/Γιώργος Γεωργίου