Χαράλαμπος Δημητρίου (ΑΠΟΠ): “Βάζω τον πήχη ακόμη πιο ψηλά”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Είναι χωρίς ίχνος υπερβολής το νέο “next big thing” της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Ο λόγος για τον 18χρονο ΠΑΦΙΤΗ καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΠ Χαράλαμπο Δημητρίου, ο οποίος πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά στα “σαλόνια” της ΟΠΑΠ Basket League. Το “AthlitikaPress” επικοινώνησε με τον ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος με τα χαράς μας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Διαβάστε όσα αναλυτικά μας δήλωσε:

-Πως ήταν η φετινή σου εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας, στα σαλόνια της Basket League;

“Δεν είναι η πρώτη μου σεζόν στο πρωτάθλημα της Basket League. Μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία πριν δύο χρόνια όταν ήμουν μόλις 16 χρονών. Είχα μια πολύ καλή εμπειρία στα “μεγάλα σαλόνια”. Φέτος είχα μεγαλύτερη συμμετοχή και απόκτησα σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενος με παίχτες υψηλού επιπέδου”.

-Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας σου στο πρωτάθλημα; Ποια πιστεύεις ότι είναι τα κέρδη από την φετινή σεζόν τόσο για εσένα όσο και για τον σύλλογο γενικότερα;

“Σίγουρα η πορεία της ομάδας μου δεν ήταν η αναμενόμενη. Χάθηκαν αρκετά παιχνίδια από λεπτομέρειες. Προσωπικά κέρδισα εμπειρίες και καλαθοσφαιρικά μαθήματα, βελτιώνοντας παράλληλα το προσωπικό μου παιχνίδι. Ο ΑΠΟΠ στάθηκε στο ύψος του, ήταν ανταγωνιστικός και πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα στο μέλλον”.

-Πραγματοποίησες μια φοβερή σεζόν στην φετινή Basket League παρά το νεαρό της ηλικίας σου και αυτό το «μαρτυρούν» οι αριθμοί. Είσαι ευχαριστημένος από της εμφανίσεις σου;

“Είμαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις μου καθώς δούλεψα πολύ σκληρά. Είμαι έτοιμος και αγωνιώ να ξαναμπώ στα γήπεδα και να δουλέψω πολύ πιο σκληρά ακόμη”.

-Πως ένιωσες όταν επιλέχθηκες να αγωνιστείς στο «All Star Game» της Κυπριακής καλαθόσφαιρας;

“Όταν επιλέχθηκα για το “All Star Game” της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά αλλά και ευγνωμοσύνη στους προπονητές και τον κόσμο που με αναγνώρισε”.

-Με τις φετινές σου εμφανίσεις ανέβασες τον πήχη πολύ ψηλά. Τι να περιμένουμε από τον Χαράλαμπο στα επόμενα χρόνια;

“Βάζω τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, να περιμένετε πολύ δουλειά από εμένα καθώς στόχος μου είναι να βελτιώνω συνεχώς το παιχνίδι μου. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που μου έδειξαν εμπιστοσύνη, με οδήγησαν και με βοήθησαν στο να ακολουθήσω αυτό το δρόμο που τόσο αγάπησα. Συγκεκριμένα τους Δημήτρη Δεληχρήστο, Θανάση Μαστορή, Αντώνη Δημητρίου, Πάνο Πολεμίτη και φυσικά τον Μάρκο Ασωνίτη”.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άντρη Πηλέα/ Γιώργος Γεωργίου