Callum Watts (Άτλαντας): “Έχω πολλά να αποδείξω…Ναι παίξω Ευρώπη ή Αμερική”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το νέο “εκκολαπτόμενο αστέρι” της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Ο λόγος για τον ταλαντούχο μπασκετμπολίστα του Άτλαντα Πάφου Callum Watts, ο οποίος αν και είναι μόλις 16 χρονών κατάφερε με το πλούσιο ταλέντο να στρέψει τα “φώτα” πάνω του πολλές φορές με τα κατορθώματα του! Το “AthlitikaPress” επικοινώνησε με τον νεαρό “Forward”, ο οποίος μας απάντησε με μεγάλη χαρά στις ερωτήσεις που του καταθέσαμε!

Διαβάστε όσα αναλυτικά μας δήλωσε:

-Αν και είσαι μόλις 16 χρονών φέτος έχεις σημαντικό ρόλο στην ομάδα Ανδρών του Άτλαντα που αγωνιζόταν στην Β’ 1 Κατηγορία. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για εσένα;

“Η ανδρική μας ομάδα φέτος ανέβηκε στη Β’1 κατηγορία και για ένα παιδί της ηλικίας μου πιστεύω πως παίζοντας στην ομάδα ανδρών φέρνει πολλές και σημαντικές εμπειρίες οι οποίες βοηθάνε στην εξέλιξη του παίχτη. Παίζοντας με πιο μεγάλους και πιο έμπειρους παίχτες από έμενα έπρεπε να καταλάβω ότι ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός από το παιδικό ή εφηβικό πρωτάθλημα και με όποιο τρόπο γινόταν προσπάθησα να φέρω ενέργεια στην ομάδα και να υποστηρίξω τους συμπαίκτες μου. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι πολύ στενές και γνωρίζεται πολύ καλά ο ένας με τον άλλο και αυτό είναι κάτι που μας βοήθησε μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Θέλω επίσης να πω πως οι συμπαίκτες μου ήταν πάρα πολύ υποστηρικτικοί και πάντα ήταν εκεί όταν τους χρειαζόμουν”.

-Πριν λίγο καιρό πήρες κλήση και αγωνίστηκες για την Εθνική Κύπρου Εφήβων. Θεωρείς ότι είναι η δικαίωση των κόπων σου;

“Πιστεύω πως η αφοσίωση μου στο άθλημα και η δουλειά που κάνω δικαιώθηκε από την θέση που πήρα στην Εθνική ομάδα και ευχαριστώ τους προπονητές που με επέλεξαν”.

-Στην περυσινή αγωνιστική περίοδο (2018-19) ανακηρύχτηκες καλύτερος καλαθοσφαιριστής της Β’ 2 Κατηγορίας από την ΚΟΚ. Πως ένιωσες παίρνοντας το βραβείο στα χέρια σου;

“Η περσινή σεζόν ήταν μια πολύ σημαντική για την ανδρική μας ομάδα αφού κατορθώσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα για να ανεβούμε κατηγορία. Όταν άκουσα ότι ψηφίστηκα καλύτερος παίχτης του πρωταθλήματος, ακόμη και σήμερα δεν το πιστεύω. Ούτως ή άλλως χάρηκα πολύ και μου έδωσε κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά”.

-Μέχρι που φθάνουν οι φιλοδοξίες. Θα ήθελες να γίνεις επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής;

“Ο στόχος μου στο μπάσκετ είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά και σε υψηλό επίπεδο, είτε στην Ευρώπη είτε στην Αμερική. Έχω πολλά να αποδείξω, όχι μόνο στον εαυτό μου άλλα και στους άλλους. Με τους προπονητές μου και με τον Ατλάντα, μου δίνονται πολλές ευκαιρίες για να γίνω καλύτερος και υπάρχει πολλή υποστήριξη. Ότι και να γίνει εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω όσο καλύτερος γίνεται στο άθλημα που αγαπάω”.