Γιώργος Ζορπάς: “Η ζωή με έμαθε να μην βάζω πλέον μακροπρόθεσμους στόχους”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μαχητής της ζωής, μαχητής και στον χώρο του ποδοσφαίρου! Ο Γιώργος Γεωργίου Ζορπάς παρά το πρόβλημα στην κίνηση που αντιμετωπίζει δεν το βάζει κάτω, αντιθέτως πεισμώνει περισσότερο για να πετύχει τους στόχους του. Το “AthlitikaPress” είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον ταλαντούχο προπονητή και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα μας είπε.

-Στην φετινή σεζόν είχες αναλάβει προπονητής της ομάδας Κ-19 της ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο γι’ αυτή σου την εμπειρία;

“Ναι είναι η πρώτη μου χρόνια σαν πρώτος προπονητής σε πιο μεγάλη ηλικία. Συνήθως είχα τα U15/16 αλλά και αρκετές χρονιές ήμουν βοηθός προπονητής στην πρώτη ομάδα της ΕΝ.Α.Δ Πόλεως Χρυσοχούς. Σίγουρα είναι πιο απαιτητικό το πρωτάθλημα, με διαφορετικούς ρυθμούς και δύναμη αλλά μου αρέσει να δουλεύω με τέτοιες ηλικίες γιατί είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και μπορείς να δουλεύεις και να ετοιμάζεις ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα που αυτός είναι ο στόχος της κάθε Ακαδημίας”.

-Πρόσφατα βραβεύτηκες από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για το μεγαλείο της ψυχής. Τι ήταν αυτό που ένιωσες εκείνη την στιγμή;

“Ναι η βράβευση της ΚΟΠ ήταν κάτι συγκινητικό μπορώ να πω για να συνεχίσω να κάνω αυτό το άθλημα που τόσο πολύ αγαπώ. Και ακόμη μια φορά ευχαριστώ”.

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις καθημερινά στον χώρο του ποδοσφαίρου λόγω του προβλήματος στην κίνηση που έχεις;

“Η μεγαλύτερες δυσκολίες που βρίσκω είναι σίγουρα οι εγκαταστάσεις των περισσότερων ομάδων που δεν έχουν προσβάσεις για άτομα με αναπηρίες, ούτε καν χώρους υγιεινής. Το γήπεδο που προπονούμαστε ευτυχώς υπάρχουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα διότι περνώ αρκετές ώρες την μέρα στο γήπεδο”.

-Μέχρι που φθάνουν οι φιλοδοξίες σου; Θα ήθελες κάποια στιγμή να αναλάβεις προπονητής σε επίπεδο Ανδρών;

“Οι φιλοδοξίες μου προς το παρόν είναι να καταφέρω να πετύχω τον στόχο που έβαλα με τους ανθρώπους της διοίκησης και το προπονητικό team της πρώτης ομάδας. Να ετοιμάσω όσο καλύτερα παιδιά για να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Ήδη μέχρι σήμερα τέσσερα παιδιά παίρνουν αρκετό αγωνιστικό χρόνο στην πρώτη ομάδα. Η ζωή με έμαθε να μην βάζω πλέον μακροπρόθεσμους στόχους επειδή είναι απρόβλεπτη. Ότι καλό έρθει θα το σκεφτώ, θα το συζητήσω με την οικογένεια μου και βλέπουμε”.