Στο TOP 3 του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου ένας Παφίτης

Από: Μαρίνα Σταύρου

Λόγω της στασιμότητας στην αθλητική ειδησεογραφία αλλά και της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί ανά το παγκόσμιο με την πανδημία του κορωνοϊού αποφασίσαμε τις τελευταίες ημέρες να σας παρουσιάζουμε αθλητικές ειδήσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες, κρατώντας έστι ζωντανό το ενδιαφέρον σας για τον αθλητισμό.

Μέσα από πολλές συνεντεύξεις αλλά και αφιερώματα που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες προσπαθούμε να κάνουμε την παραμονή σας στο σπίτι πιο ευχάριστη.

Ετσι λοιπόν επισκεφθήκαμε τη transfermarkt.com η οποία αποτελεί το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, κάποιοι λένε είναι υποκειμενικά κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι όντως αντικειμενικά, και μέσω της οποίας κοστολογούνται οι ποδοσφαιριστές και η χρηματιστηριακή τους αξία.

Σε μια επίσκεψη λοιπόν στην λίστα με την Εθνική μας ομάδα θα διαπιστώσετε ότι ανάμεσα στους πιο “πολύτιμους”, βάσει του transfermarkt.com βρίσκεται και ένας Παφίτης, ο οποίος φιγουράρει μάλιστα στη τρίτη θέση.

Ο λόγος για τον διεθνή αμυντικό του ΑΠΟΕΛ, Νικόλα Ιωάννου η αξία του οποίου κοστολογείται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, πίσω από τον Κωνσταντίνο Λαϊφη ο οποίος κοστολογείται στα €6 εκ. και τον Πιέρο Σωτηρίου που “πιάνει” το €1,7 εκ..

Ο Ιωάννου με τις φετινές του εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη ανέβασε ψηλά τον πήχη και σίγουρα μια μεταγραφή του από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα Ευρωπαϊκό σύλλογο μόνο στο 1 εκατομμύριο δεν θα σταματήσει.

Στα ψηλά βέβαια στην ίδια ιστοσελίδα συναντάμε και άλλους Παφίτες ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Βαλεντίνος Σιέλης που κοστολογείται στις €700 χιλ. καθώς και ο Θωμάς Ιωάννου της ΑΕΚ Λάρνακας που πιάνει €500.000 αλλά και ο Αντρέας Μακρής επίσης του ΑΠΟΕΛ με €350 χιλ..

Ωστόσο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει και η παρουσία του επίσης νεαρού Παφίτη διεθνή Παναγιώτη Ζαχαρίου ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και κοστολογείται στις €350 χιλιάδες καθώς και του Γιάννη Χατζηβασίλη της Ανόρθωσης που η αξία του στο transfermarkt.com ανέρχεται στις €250 χιλιάδες ενώ αμέσως μετά συναντάμε ακόμη ένα συμπολίτη μας και παίκτη της “Κυρίας” τον Κώστα Πηλέα με €200 χιλ. .