Στέλιος Μασιάς (ΑΕΛ): “Χαίρομαι πολύ που έζησα τέτοιο πρωτάθλημα”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στα νιάτα του υπήρξε ο βασικός πασαδόρος τόσο της Εθνικής Κύπρου όσο και της «χρυσής» γενιάς του Παφιακού! Ο λόγος βέβαια για τον Στέλιο Μασιά, ο οποίος πλέον εργάζεται με μεγάλη επιτυχία στην Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ της ΑΕΛ! Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον έμπειρο κόουτς, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του από το φετινό Γυναικείο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω του κορωνοϊού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Από το περασμένο Καλοκαίρι εργάζεσαι στην Γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΛ Λεμεσού. Τι συνθήκες συνάντησες εκεί;

Ναι όντως! Συμφωνήσαμε με την ΑΕΛ και ξεκίνησαν τα καθημερινά δρομολόγια Πάφο-Λεμεσό. Το αναφέρω γιατί στην αρχή με προβλημάτισε κάπως η μετακίνηση αλλά όταν οι συνθήκες δουλειάς είναι καλές τότε δεν είναι πρόβλημα η απόσταση. Και ομολογώ ότι οι συνθήκες ήταν σχεδόν ιδανικές (πάντα χωράει βελτίωση) για έναν προπονητή που έχει όρεξη να δουλέψει! Δικό μας γήπεδο, δύο βοηθοί και ένας Γυμναστής (που ανέλαβε την φυσική κατάσταση της ομάδας) στο προπονητικό Team. Παράλληλα έχουμε Team manager, φυσιοθεραπευτή, φροντιστή και σε αυτούς προσθέτονται άτομα της Διοίκησης (από τον πρόεδρο μέχρι και τα μέλη) που καθημερινά κάποιος από αυτούς περνούσε από το γήπεδο να δει αν χρειαζόμαστε κάτι. Είδα ανθρώπους που νοιάζονται, αγαπάνε και πονάνε την ομάδα και το δείχνουν με πράξεις.

-Η ομάδα σου μαζί με τον Korantina Homes Παφιακό και την Ανόρθωση διεκδικούσαν με ίσες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α’ Κατηγορία Γυναικών. Πως έζησες προσωπικά τον φετινό «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος;

Πιστεύω ότι ήταν το πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Από την αρχή υπήρχαν πέντε ομάδες που πραγματικά ήταν ικανές για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Κάτι που φάνηκε με τις αρκετές εκπλήξεις σε πολλά αποτελέσματα. Πραγματικά ήταν το πιο συναρπαστικό Πρωτάθλημα κάτι που φάνηκε μέχρι το τέλος. Ακόμη και στα Playoffs είχαμε πολλές ανατροπές και εναλλαγή στις θέσεις κατάταξης σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Οπότε θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι ήταν το πιο αμφίρροπο και πιο συναρπαστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και χαίρομαι πολύ που έζησα το κάθε παιχνίδι και την κάθε αγωνιστική με την ένταση και τις εναλλαγές συναισθημάτων που πάντα θα υπάρχουν στον αθλητισμό.

-Η Κ.Ο. ΠΕ ανακοίνωσε τον οριστικό τερματισμό της σεζόν στα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών λόγω κορωνοϊού. Σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η απόφαση ή την θεωρείται βεβιασμένη;

Σίγουρα με βρίσκει σύμφωνο γιατί βλέπουμε όλοι ότι μιλάμε για έναν αόρατο ιό κάτι που τον κάνει πολύ ύπουλο για την ανθρωπότητα. Μπορεί να νιώθεις καλά και μέχρι να εμφανίσεις τα συμπτώματα να τον μεταδόσεις σε άλλους χωρίς να το καταλάβεις και οι άλλοι σε άλλους και μετά να είναι αργά. Δυστυχώς κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν το πήραν σοβαρά και ελπίζω να μην εξαπλώθηκε αρκετά. Συμφωνώ απόλυτα και με το Lockdown για την προστασία και την υγεία όλων μας. Θα κλείσω το θέμα αυτό με την ευχή όταν τελειώσει με το καλό να είμαστε όλοι εδώ μαζί με τους αγαπημένους μας και να μη λείπει κανείς. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !

-Όπως ανακοινώθηκε επίσης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ο τίτλος του πρωταθλητή θα αποφασιστεί από την ίδια αφού πρώτα ακούσει τις εισηγήσεις των τριών πρωτοπόρων ομάδων του πρωταθλήματος Γυναικών (ΑΕΛ, Παφιακό, Ανόρθωση). Γνωρίζεις τι θα εισηγηθεί η ομάδα σου;

Γνωρίζω ότι έγινε η συνάντηση σε μια προσπάθεια η Ομοσπονδία να ακούσει την άποψη των Σωματείων αλλά όπως ήταν φυσικό δεν βγήκε κάτι γιατί το κάθε Σωματείο υποστήριζε ότι αυτό θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε από τη στιγμή που δεν θα τελειώσει και όλα αυτά είναι υποθέσεις. Αυτό που θα πω είναι η προσωπική μου άποψη και η θέση της ομάδας μου. Από τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγούνε πρωταθλητές οι ομάδες που ήτανε πρώτες εκείνη τη στιγμή στη βαθμολογία τόσο στους Άντρες όσο και στις Γυναίκες. Δε γίνεται να μη βγει Πρωταθλητής και να ακυρώσουμε τη χρονιά και την προσπάθεια όλων των ομάδων. Τη ημέρα που διακόπηκαν όλα τα Πρωταθλήματα η ομάδα μας ήταν στην πρώτη θέση και πιστεύω πως πρέπει να ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια! Αυτό όμως το λέω όχι γιατί απλά το θέλω αλλά θα το αιτιολογήσω αναφέροντας τα εξής: Είμαστε στην 1η θέση με δύο βαθμούς διαφορά και μία νίκη περισσότερη και χωρίς ήττες (ενώ ο Παφιακός έχει 2 ήττες και η Ανόρθωση 3 ήττες). Είμαστε η μόνη αήττητη ομάδα με 4 νίκες στους 4 αγώνες των Playoffs. Και κλείνοντας θα τονίσω ότι αυτή θα ήταν η άποψη μου ακόμη κι αν δεν ήμασταν πρώτοι. Γιατί το θεωρώ πολύ άδικο να τελειώσει μια χρονιά χωρίς Πρωταθλητή.