Νικόλας Χαραλαμπίδης (Ανόρθωση): “Βελτιώθηκα σαν παίκτης και σαν αθλητής”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την καλύτερη και πιο πετυχημένη σεζόν της μέχρι τώρα πετοσφαιρικής του καριέρας πραγματοποίησε ο Νικόλας Χαραλαμπίδης. Ο ΠΑΦΙΤΗΣ “λίμπερο” της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με τις φετινές του εμφανίσεις είναι βέβαιο ότι “χτυπά την πόρτα” της Εθνικής μας ομάδας. Το AthlitikaPress επικοινώνησε με τον ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος με τα χαράς μας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Διαβάστε όσα μας δήλωσε:

-Μία ονειρική σεζόν για την ομάδα σου, καθώς βρεθήκατε στους τελικούς του πρωταθλήματος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Πώς βίωσες την φετινή σεζόν ;

“Ήταν μια συναρπαστική και αγχωτική σεζόν για εμάς και για όλες τις ομάδες που “μάχονταν” για να μπουν στα “play-offs”, καθώς όλοι ήμασταν πολύ κοντά βαθμολογικά λόγω των πολλών εκπλήξεων σε διαφορά παιχνίδια. Ονειρική ήταν η σεζόν αν υπήρχε κάποιος τίτλος, αλλά ήταν μια πολύ καλή σεζόν καθώς ήμασταν μία νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 24 χρόνων. Ήταν μια όμορφη αγωνιστική περίοδος αφού και εμείς με τις εμφανίσεις μας καταφέραμε να κάνουμε αρκετό κόσμο του βόλεϊ της Aνόρθωσης να επιστρέψει πίσω στο γήπεδο και να πιστέψει σε εμάς”.

-Μετά από εξαντλητικούς-συναρπαστικούς ημιτελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παφιακό, καταφέρατε να πάρετε την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό. Πως έζησες εσύ τα παιχνίδια αυτά;

“Στα ημιτελικά του πρωταθλήματος απέναντι στον Παφιακό μπήκαμε πολύ χαλαρά χάνοντας τα δυο πρώτα παιχνίδια και βρεθήκαμε να ήμαστε πίσω με 3-1 στις νίκες. Στη συνέχεια έπρεπε να κάνουμε τρεις σερί νίκες για να βρεθούμε εμείς στον τελικό. Με την προσθήκη του έμπειρου κεντρικού Βλάντο Κνέζεβιτς και με την βοήθεια του προπονητικού τιμ  πιστέψαμε περισσότερο στον στόχο μας. Σημαντικός-καθοριστικός ήταν επίσης και ο κόσμος μας καθώς ήταν στο πλευρό μας συνεχώς και πίστευε σε εμάς! Καταφέραμε εν τέλη να ανατρέψουμε το σκορ που ήταν εις βάρος μας κερδίζοντας τρία συνεχόμενα ματς στο τάι-μπρέικ κόντρα σε μία πολύ έμπειρη ομάδα όπως είναι αυτή του Παφιακού”.

-Θεωρείς ότι έκανες το λεγόμενο “step-up” στην καριέρα σου φέτος; 

“Δεν ξέρω αν έχω κάνει το “step-up” αλλά πιστεύω ότι έχω βελτιώσει κάποια τεχνικά πράγματα. Παράλληλα βελτιώθηκα σε θέματα νοοτροπίας μέσα στο γήπεδο και γενικότερα σαν παίκτης και σαν αθλητής”.

-Δυστυχώς για όλους η φετινή αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού. Θεωρείς ότι οι κόποι σας πήγαν χαμένοι;

Όχι, γιατί εμάς ο πρωταρχικός μας στόχος μας ήταν κυρίως να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε σαν παίχτες. Το αποτέλεσμα θα ερχόταν έτσι και αλλιώς, όποτε ότι κερδίσαμε φέτος σαν αθλητές και σαν παίχτες δεν χάθηκε. Είναι κρίμα που ολοκληρώθηκε η σεζόν πρόωρα γιατί είχαμε αποκτήσει νοοτροπία νικητή πλέον, ειδικότερα μετά και από τα παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον του Παφιακού, αλλά και στα ματς Κυπέλλου που βγάλαμε εκτός την Ομόνοια και είχαμε ελπίδες να κάνουμε ακόμα και το νταμπλ”.

-Ποια κατά την άποψη σου θα είναι η πιο δίκαιη λύση σε ότι αφορά την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή και νέου Κυπελλούχου;

Πιστεύω το πιο σωστό είναι ο τίτλος να μην δοθεί πουθενά, γιατί η φάση των “play-offs” είχε προλάβει να ξεκινήσει και φθάσαμε στον τελικό. Μπορεί η Ομόνοια να ήταν μπροστά με 2-0 στις νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύω ότι είχαμε αποδείξει πολλές φορές μέσα στην σεζόν ότι ήμασταν ικανοί να ανατρέψουμε και αυτό το εις βάρος μας αποτέλεσμα. Άλλωστε, στο Κύπελλο κερδίσαμε την Ομόνοια στην Λευκωσία με μία “καθαρή” νίκη και κάναμε την ανατροπή στον επαναληπτικό μέσα στη Λεμεσό”.