Γιώργος Αργυρού: “Τα λάθη είναι ανθρώπινα… Γι’ αυτό με φωνάζουν Κετσμπάια”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Έγραψε με “χρυσά” γράμματα το όνομα του στα πρωταθλήματα της ΠΟΑΣΠ, καθώς κατάκτησε πολλούς τίτλους και αμέτρητες προσωπικές επιτυχίες στις τοπικές (Πάφου) διοργανώσεις. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Αργυρού “Κετσμπάια”, ο οποίος κάνει δηλώσεις αποκλειστικά στο “AthlitikaPress”!

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-“Έφαγες” τα γήπεδα με το «κουταλάκι» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλεις να μας πεις σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες και που παίζεις τώρα; 

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία ειδικά τώρα σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε. Αγωνίστηκα σε αρκετές ομάδας όπως ο ΑΠΟΠ, Ακρίτας, Πέγεια και σε ομάδες του αγροτικού της Πάφου. Μέχρι πρότινος πριν διακοπεί το πρωτάθλημα έπαιζα στην Α.Ε.Ν Τίμης”.

-Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αγωνίζεσαι στα πρωταθλήματα της ΠΟΑΣΠ (αγροτικό). Το επίπεδο νομίζεις βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο ή γίνεται το αντίθετο;

“Ναι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι λογικό καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε πιο υψηλές κατηγορίες και ανέβασαν το επίπεδο του αγροτικού ποδοσφαίρου της Πάφου, ωστόσο να πω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες στα πρωταθλήματα της ΠΟΑΣΠ που θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε πιο υψηλό επίπεδο”.

-Κατά καιρούς ακούμε ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα από την ΠΟΑΣΠ. Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι από την Ομοσπονδία ούτως ώστε θα μην υπάρχει τόσο μεγάλη προκατάληψη;

“Σίγουρα υπάρχουν λάθη αλλά πιστεύω είναι ανθρώπινα. Σε όλο τον κόσμο στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη, άνθρωποι είμαστε. Αν όλοι απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε τότε θα σταματήσει και η προκατάληψη”. 

-Πολλοί σε γνωρίζουν με το παρατσούκλι σου που είναι «Κετσμπάια». Γιατί σε αποκαλούν έτσι;

“Το παρατσούκλι Κετσμπάια μου το “κόλλησαν” όταν ήμουν 12 χρονών. Τότε αγωνιζόμουν στον ΑΠΟΠ και παίξαμε ένα παιχνίδι κόντρα στον Άρη στη Λεμεσό και σκόραρα πέντε γκολ. Θυμάμαι ο αείμνηστος Στέλλακης Παπαστυλιανού όταν τελείωσε το ματς με φώναζε Κετσμπάια και από τότε έμεινε”. 

-Όταν αποσυρθείς από την ενεργό δράση σκέφτεσαι να μείνεις στον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο;

“Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακόμη, ίσως μείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου ίσως και όχι. Αυτό που θέλω να πω και πάλι είναι ότι το μυαλό όλων μας είναι σε όσους ανθρώπους υποφέρουν από την κατάσταση που ζούμε και εύχομαι με όλη την δύναμη της καρδιάς μου να ξεπεράσουμε σύντομα την πανδημία του κορωνοϊού και να βγούμε όλοι νικητές”.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άντρη Πηλέα/ Γιώργος Γεωργίου