Κορονοϊός: Η FIFA θέλει… παράταση και στα συμβόλαια

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η FIFA προτείνει επέκταση συμβολαίου μέχρι το τέλος της σεζόν, όποτε είναι αυτό, για ποδοσφαιριστές και προπονητές που οι συμφωνίες τους λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Η κρίση του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω – κάτω και στο ποδόσφαιρο. Η FIFA, η οποία σκέφτεται σοβαρά να εφαρμόσει εκτάκτως μεταγραφική περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο χωρίς διακοπή (!), προτείνει και την… παράταση στα συμβόλαια όσων ποδοσφαιριστών και προπονητών λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Επειδή την συγκεκριμένη ημερομηνία δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, η ειδική ομάδα εργασίας που συστάθηκε για να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκαλεί ο ιός Covid-19 (με την ονομασία «Coronavirus Working Group»), θα προτείνει επέκταση αυτών των συμβολαίων μέχρι το… καθυστερημένο τέλος των εγχώριων διοργανώσεων.

Το εμπιστευτικό έγγραφο της συγκεκριμένης ομάδας, το οποίο αποκαλύπτει το πρακτορείο «Reuters», προτείνει επίσης να επιτρέπεται η αλλαγή των μεταγραφικών παραθύρων σύμφωνα με τις ημερομηνίες της νέας σεζόν και παροτρύνει τους συλλόγους και τους φορείς να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις στις πληρωμές μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής των διοργανώσεων.