Χρήστος Πέτρου: “Είναι ευλογία να αγωνίζεσαι για τον Φοίνικα”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Από διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Κύπρου στον Ακρίτα όπου διετέλεσε και αρχηγός και αργότερα στις μικρότερες κατηγορίες (ΚΟΠ, ΣΤΟΚ και ΠΟΑΣΠ). Ο λόγος για τον νυν κεντρικό αμυντικό του Φοίνικα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Χρήστο Πέτρου, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο “AthlitikaPress” για την φετινή πορεία της ομάδας του στην Επίλεκτη Κατηγορία και μας μεταφέρει τις σκέψεις του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον κορωνοϊό στην ζωή μας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Αγωνίστηκες τόσο σε υψηλότερες κατηγορίες της ΚΟΠ όσο και στο πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ. Η φετινή σου εμπειρία στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ με την φανέλα του Φοίνικα τι γεύση σου αφήνει;

“Με την φανέλα του Φοίνικα είναι χαρά μου που αγωνίστηκα και ελπίζω να συνεχίσω μέχρι να αποσυρθώ από την αγωνιστική δράση. Οι άνθρωποι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και στα δύσκολα ήταν πάντα εκεί και μας στήριζαν χωρίς να υπάρχει πίεση. Είναι ευλογία να αγωνίζεσαι για αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όπως το περίμενα, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι με την Γ’ κατηγορία”.

-Πως κρίνεις την φετινή πορεία της ομάδας σου στο πρωτάθλημα; 

“Μου αφήνει γλυκόπικρη γεύση γιατί θα μπορούσαμε να ήμασταν αρκετά ψηλά με το υλικό που είχαμε και όχι να παλεύουμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό, όμως ατυχήσαμε γιατί είχαμε πολλούς και μακροχρόνιους τραυματισμούς που δεν μας το επέτρεψαν”.

-Ο κορωνοϊός μας «χτύπησε» την πόρτα και όπως είναι φυσικό τα πρωταθλήματα διακόπηκαν. Ποια πιστεύεις θα είναι η κατάληξη των φετινών διοργανώσεων και τι θα ήθελες εσύ ως ποδοσφαιριστής;

“Ο Κορωνοιός είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πρέπει πάνω από όλα να είναι η υγεία μας. Ότι και να γίνει θεωρώ ότι κάποιοι θα αδικηθούν αλλά από την άλλη είναι άδικο να μην προβιβαστούν ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδό τους ή ομάδες να μην υποβιβαστούν που μάζεψαν ελάχιστους βαθμούς. Προσωπικά θα ήθελα να τελειώσει στους αγωνιστικούς χώρους αλλά η άποψη μου μιας και δεν μπορεί να γίνει αυτό, είναι να προβιβαστούν οι 3 πρώτες ομάδες και ακολούθως οι τελευταίες τρεις να υποβιβαστούν. Δεν είναι απόλυτα σωστό αλλά θεωρώ είναι το πιο κοντινό κοντά στο δίκαιο με βάση την βαθμολογία.