Μαρία Θεολόγου: «Τα καλύτερα έρχονται για την Γεροσκήπου FC Ladies»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το γυναικείο ποδόσφαιρο της Πάφου εξελίσσεται και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά που γίνεται στις τάξεις της νεοσύστατης ομάδας των Ladies της Γεροσκήπους FC. Το «AthlitikaPress» συνομίλησε με την “κολόνα” της άμυνας της “κυανέρυθρης” ομάδας Μαρία Θεολόγου, η οποία μας μετέφερε τις εμπειρίες της από την πρώτη χρονιά των Ladies στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα!

Διαβάστε όσα μας δήλωσε:

-Πρώτη σεζόν η φετινή για τις Ladies της Γεροσκήπους FC στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών. Πως την βίωσες από την μεριά σου;

«Πρώτη χρονιά όντως για τις Ladies. Πάντα η αρχή είναι δύσκολη για μία νεοσύστατη ομάδα. Έχουμε κορίτσια που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με την μπάλα, αλλά με προπόνηση και κυρίως την μεγάλη θέληση η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού είναι μεγάλη».

-Θεωρείς ότι η Γεροσκήπου FC Ladies μπορεί να διεκδικήσει είσοδο στην πρώτη πεντάδα στα επόμενα χρόνια; Υπάρχει το υλικό;

«Μπορεί στην Β’ φάση του πρωταθλήματος να αγωνιζόμασταν στον Β’ Όμιλο, ωστόσο με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα μας είχαμε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Αρχικά φέτος η ομάδα έπρεπε να δεθεί και να δημιουργηθεί καλό κλίμα. Στην συνέχεια είχαμε κάποιες καλές προσθήκες και σε συνδυασμό με την βελτίωση μας γίναμε πιο ανταγωνιστικές. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα μπορέσουμε να αγωνιζόμαστε στην πρώτη πεντάδα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και δεν σας κρύβω ότι άλλες ομάδες μας ζηλεύουν για τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που έχουμε. Τα καλύτερα έρχονται για την Γεροσκήπου FC Ladies».

-Αγωνίστηκες και στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Πιστεύεις ότι το Γυναικείο Κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλό επίπεδο;

«Στην Ελλάδα αγωνίστηκα Α’ Εθνική (Ατρόμητο Αθηνών, ΑΕ Γλυφάδας Οδυσσέας). Πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες είναι σχεδόν ισάξιες. Σαφώς το επίπεδο εκεί είναι υψηλότερο από της Κύπρου όμως το πρωτάθλημα μας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Θετικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο το Κυπριακό πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό».

-Ποια μέτρα κατά την άποψη σου θα μπορούσε να πάρει η ΚΟΠ, ούτως ώστε το εγχώριο Γυναικείο ποδόσφαιρο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο;

«Η ΚΟΠ κατά την άποψη μου πρέπει να στηρίξει περισσότερο το Γυναικείο ποδόσφαιρο. Ήδη έγιναν κάποια βήματα με την τηλεοπτική προβολή αγώνων . Παράλληλα η Εθνική μας ομάδα άρχισε να αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να πάρει η ομοσπονδία επιπλέον είναι να περιορίσει τον αριθμό των ξένων παικτριών στις ομάδες, ούτως ώστε ακόμη πιο πολλές Κύπριες να αγωνίζονται».