ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Πόλυς Φιλίππου μιλά αποκλειστικά στο AthlitikaPress!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του διανύει φέτος ο ποδοσφαιριστής της Πέγειας 2014 Πόλυς Φιλίππου. Ο 27χρονος επιθετικός με τα εννέα (9) του γκολ σε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ βοήθησε στον μέγιστο βαθμό το σύνολο του Γιάννη Χριστοδούλου στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Γ’ Κατηγορία. Το “AthlitikaPress.com” συνομίλησε με τον Πόλυ, ο οποίος με τα χαράς μας παραχώρησε μία ωραία συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Πρώτη σου χρονιά στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ μετά από πολλά χρόνια σε Β’ και Γ΄Κατηγορία. Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

“Μόλις υπέγραψα στην Πέγεια φίλοι μου που έπαιξαν στην Επίλεκτη Κατηγορία μου είπαν ότι είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων είναι πολύ μικρή. Πράγματι με αυτό που είδα μέχρι τώρα ισχύει. Το επίπεδο είναι πολύ καλό γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στα παλαιότερα χρόνια αγωνίζονταν στις υψηλότερες κατηγορίες”.

-Διανύεις μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν στην καριέρα σου. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

“Όντως κάνω μία από τις καλύτερες μου σεζόν. Ο λόγος οφείλεται αποκλειστικά στον προπονητή μου (Γιάννη Χριστοδούλου) γιατί ήταν ο μόνος που πίστεψε σε εμένα και στις δυνατότητες μου και με έκανε να καταλάβω ότι έχω πολλά να προσφέρω. Η αλήθεια είναι ότι έχει χρόνια να νιώσω πως είναι να είσαι σημαντικός σε μία ομάδα. Το γεγονός αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση και το δείχνω στο γήπεδο”.

-Όλοι έχουν να λένε για το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Πέγειας στην φετινή σεζόν. Είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

“Για να είμαι ειλικρινής και στον Ακρίτα στον οποίο ήμουν για τέσσερα χρόνια και τώρα στην Πέγεια το κλίμα ήταν πάντα εξαιρετικό και γι’ αυτό έρχονταν τα θετικά αποτελέσματα.  Μας δένει σχέση φιλίας με τους συμπαίκτες μου( πρώην και νυν) κι’ αυτό φαίνεται στα δύσκολα με τον χαρακτήρα που έβγαζε η ομάδα και τότε και τώρα. Επιτυχία για εμένα είναι όταν η ομάδα είναι σαν οικογένεια. Όλοι μαζί θα φέρουν εις πέρας τους στόχους που τέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν”.

-Πως βλέπεις τα πράγματα μετά την διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω κορωνοϊού). Θα έχουμε πρόωρο τέλος της αγωνιστικής σεζόν;

“Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πολύ δύσκολες. Πρώτα απ’ όλα εύχομαι να περάσει όσο πιο γρήγορα, να είναι όλος ο κόσμος υγιείς και για το πρωτάθλημα θα δούμε”.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να του στερούνται οι προπονήσεις και η αγωνιστική δράση;

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο χωρίς προπόνηση γιατί για εμάς είναι τρόπος ζωής η άσκηση. Εάν αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα χρειαστούμε καιρό για να είμαστε και πάλι στο επίπεδο που ήμασταν”.

-Θα ήθελες κάτι να προσθέσεις τελευταίο;

“Ναι, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ότι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής το κάναμε όλοι μαζί. Χωρίς αυτούς δεν θα πραγματοποιούσα την πολύ καλή χρονιά που διανύω”.