Δημήτρης Δεληχρήστος (Άτλαντας): “Στόχος μας να παράγουμε σωστούς αθλητές”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ένας εκ των ιδρυτών της πολύ φημισμένης για τον επαγγελματισμό ακαδημίας καλαθόσφαιρας του Άτλαντα Πάφου μιλά αποκλειστικά στο “AthlitikaPress”. Ο κόουτς (στα τμήματα Κ14 και Κ16 αγοριών) Δημήτρης Δεληχρήστος μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για τον Άτλαντα αλλά και για το μέλλον της καλαθόσφαιρας στην πόλη μας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Χρόνο με τον χρόνο ο Άτλαντας μεγαλώνει και το δείχνουν οι αριθμοί και τα αποτελέσματα. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Από την πρώτη μέρα δημιουργίας στόχος είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που πρώτον να παράγει σωστούς αθλητές με ήθος, σεβασμό, πειθαρχία. Δεύτερον να καταφέρουμε μέσα από το πρόγραμμα να αναδείξουμε κάποια ταλέντα που θα μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω στο άθλημα και τέλος πάλι μέσα από το πρόγραμμα να μπορέσουμε να φέρουμε κάποιες ομαδικές επιτυχίες. Κάθε χρόνο προσπαθούμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης να το βελτιώνουμε μέσα από συνεργασίες με ανθρώπους που είναι χρόνια στο άθλημα. Θεωρώ αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η πίστη όλων των προπονητών στο πρόγραμμα αλλά και η αγάπη όλων προς τα παιδιά.

-Η δουλειά ετών άρχισε να σας επιφέρει τους πρώτους «καρπούς». Να περιμένουμε στην ανάδειξη κι’ άλλων ελπιδοφόρων καλαθοσφαιριστών από τον Άτλαντα στα επόμενα χρόνια;

Αυτή τη στιγμή μέσα από αυτή τη διαδικασία που σας είπα πριν έχουμε ένα αθλητή σε κολέγιο στην Αμερική τον Μιχάλη Γεωργίου και ένα ακόμα αθλητή στον συμπολίτη ΑΠΟΠ τον Χαράλαμπο Δημητρίου. Από εκεί και πέρα έχουμε μια πολύ επιτυχημένη φουρνιά με σπουδαίους αθλητές που πιστεύω μερικούς από αυτούς θα τους δούμε πολύ ψηλά αν συνεχίζουν να δουλεύουν σωστά. Ένας αθλητής για να μπορέσει να φτάσει ψηλά πρέπει να αφοσιωθεί σε αυτό που κάνει αυτό είναι πολύ δύσκολο με τα μαθήματα και τον στρατό που έχουν μπροστά τους.

-Γνωρίζουμε ότι η ομάδα Ανδρών με πολλά νεαρά παιδιά από την ακαδημία έκανε μία αξιοσημείωτε πορεία στην Β’1 Κατηγορία. Θες να μας πεις λίγες λεπτομέρειες;

Η αντρική ομάδα είναι ένα Project που έχει σαν στόχο την ανάδειξη παιδιών μέσα από την ακαδημία και με την σημαντική συμβολή του πανεπιστήμιου Νεάπολης να δώσουμε σε νεαρά ταλέντα υποτροφίες για να συνεχίσουν τον αθλητισμό αλλά και να κάνουν τις σπουδές τους. Φέτος βάλαμε στόχο να καταφέρουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορέσουμε να εντάξουμε παιδιά από την ακαδημία. Πραγματικά η εξέλιξη ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική αφού κάναμε μεγάλες νίκες και βρεθήκαμε στα play off του πρωταθλήματος.

-Γιατί ένα μικρό παιδί να επιλέξει να ασχοληθεί με το μπάσκετ και όχι με κάποιο άλλο άθλημα;

Ένα παιδί πρέπει να αθλείται κάθε μέρα μέχρι τα 18, το μπάσκετ είναι ένα ενδιαφέρον άθλημα και εάν από τα λίγα που ο χώρος και ο χρόνος είναι συγκεκριμένος και μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να συνεργαστούν απόλυτα μεταξύ οι παίκτες τους για πετύχουν το στόχο. Αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον ειδικά στα παιδιά. Επίσης το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο Άτλαντας έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρές ηλικίες με σκοπό τα παιδιά να περνάνε καλά αλλά και να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.

-Πιστεύεις θα συνεχιστούν το πρωταθλήματα φέτος; Ποια μέτρα πήρατε σαν ακαδημία για τον κορωνοϊό;

Δυστυχώς για εμάς είμαστε ένας οργανισμός που έκλεισε από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία και πιθανόν να λειτουργήσουμε ξανά όταν ανοίξουν και τα σχολεία πάλι. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι πρέπει να πειθαρχήσουμε στις εντολές των ειδικών. Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα το καλοκαίρι, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου ώστε τα παιδιά να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αν και εφόσον υπάρχουν οι συνθήκες. Μας έχει λείψει η καθημερινότητα με τα παιδιά αλλά δεν έχουμε επιλογή πρέπει να μείνουμε σπίτι όπως λέει και το σύνθημα των ημερών, για να μπορούμε να έχουμε αύριο.

Επιμέλεια Συνέντευξης: ‘Αντρη Πηλέα/Γιώργος Γεωργίου