Σε διαρκή ανοικτή γραμμή με ΚΟΠ και FIFPRO ο ΠΑ.Σ.Π.

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε διαρκή ανοικτή γραμμή βρίσκονται η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), με βασικό θέμα συζήτησης και συνεννόησης τις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και την ολοκλήρωσή τους.

Επίσης συζητούνται μεταξύ ΚΟΠ και ΠΑ.Σ.Π. και θέματα στήριξης τόσο των ομάδων όσον και των ποδοσφαιριστών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, μετά την αναβολή της αγωνιστικής δράσης, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών βρίσκεται επίσης σε επαφή μέσω τηλεδιασκέψεων και με την FIFPRO.

Το απόγευμα της Παρασκευής (20/03) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του ΠΑ.Σ.Π. με την ΚΟΠ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε online και συνεδρία του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. (ΦΩΤΟ), όπου το συμβούλιο του Συνδέσμου ενημερώθηκε για τη συνάντηση με την ΚΟΠ και την όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και στην Κύπρο.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται τηλεδιάσκεψη τόσο με την FIFPRO όσο και με την ΚΟΠ, για να συζητηθούν περαιτέρω τα θέματα που επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές αλλά και τα Σωματεία. Υπάρχει κοινή γραμμή και στόχο, τόσο από FIFPRO και UEFA, όσο και από ΚΟΠ και ΠΑ.Σ.Π., που είναι όπως η φετινή σεζόν ολοκληρωθεί κανονικά, μέσα στα γήπεδα.

Με την ευκαιρία, ο ΠΑ.Σ.Π. υπενθυμίζει πως με βάση τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα, τα μέλη του Συνδέσμου είναι πλήρως κατοχυρωμένα σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία τους.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. την Παρασκευή (20/03), αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί ομάδα επαφής, η οποία θα συμμετάσχει στις τηλεδιασκέψεις με την ΚΟΠ και με άλλους φορείς. Επίσης, αποφασίστηκε όπως αναβληθούν οι εκδηλώσεις των Βραβείων του ΠΑ.Σ.Π. για όλες τις κατηγορίες, που ήταν προγραμματισμένες για Απρίλιο και Μάιο. Θα υπάρξει ακολούθως ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθεί για τα βραβεία και πάντα αναλόγως των εξελίξεων.

Τέλος, ο ΠΑ.Σ.Π καλεί τα μέλη του σε απόλυτη πειθαρχία στις οδηγίες της Κυβέρνησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Μένουμε σπίτι, για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτό».