ΠΑΣΠ: “Δεν θα επιτρέψουμε την συμμετοχή μελών μας σε παιχνίδια”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών με την οποία προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή μελών του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ωσότου η UEFA γνωστοποιήσει τα μέτρα της κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια της μέρας επικοινώνησαν μαζί μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι, μιλώντας προσωπικά αλλά και εκ μέρους συμπαιχτών τους, εξέφρασαν εντονότατες ανησυχίες για το κίνδυνο μετάδοσης του ιού στις προπονήσεις των ομάδων τους. Αφουγκραζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες των μελών μας, εισηγούμαστε σε όλα τα σωματεία όπως παρατείνουν τις άδειες των ποδοσφαιριστών τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Όταν πλέον θα γνωρίζουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν μετά την έκτακτη και εξαιρετικής σημασίας για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τηλεδιάσκεψη μεταξύ της UEFA, των ομοσπονδιών μελών της και της FIFPRO.

Το πλέον εξοργιστικό που μας αναφέρθηκε είναι ότι κάποια σωματεία συζητούν τη διοργάνωση φιλικών αγώνων. Προειδοποιούμε ότι ο ΠΑΣΠ δεν πρόκειται να επιτρέψει τη συμμετοχή μελών του σε οποιαδήποτε παιγνίδια πριν τη λήξη της αναστολής των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΚΟΠ. Θεωρούμε εν πάση περιπτώσει ότι τυχόν διοργάνωση φιλικών αγώνων θα είναι κατά παράβαση της απόφασης της ΚΟΠ για αναστολή των αγώνων και καλούμε την ΚΟΠ να ενημερώσει δεόντως τα σωματεία.