Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου: Ζητά την αναστολή ΌΛΩΝ των πρωταθλημάτων”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε προ λίγου ο Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου (Ποδοσφαίρου), ζητά από την ΚΟΠ όπως ανασταλούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου και του πρωταθλήματος Cyta λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Προπονητών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες με τις οποίες είναι επιφορτισμένος από τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία τοποθετείται για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού στον αθλητικό χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα, ζητά άμεση αναστολή όλων των πρωταθλημάτων και διοργανώσεων της ΚΟΠ (συμπεριλαμβανομένου και του πρωταθλήματος Cyta) καθώς η υγεία όλων των εμπλεκομένων είναι αδιαπραγμάτευτη και φυσικά αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα αδιάψευστα στοιχεία που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα με προπονητές και ποδοσφαιριστές να έχουν εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού ή να έχουν τεθεί σε καραντίνα προληπτικά ένεκα της άμεσης επαφής τους με φορείς της ασθένειας, μας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως η πραγματοποίηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των εμπλεκομένων εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Συνεπώς, ο Σύνδεσμος Προπονητών καλεί την ποδοσφαιρκή ομοσπονδία να προχωρήσει σε άμεση αναστολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της διαμορφωθείσας κατάστασης.