Βαριά εντός έδρας ήττα για την Γεροσκήπου FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με το βαρύ 4-1 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου (7/3) η Γεροσκήπου FC μέσα στην έδρα της από την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.  Ο αγώνας αφορούσε την 22η αγωνιστική της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Ισοζυγισμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΠΕΠ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τις ευκαιρίες. Από την άλλη το σύνολο του Γιώργου Πολυβίου έδειχνε να είναι αφοσιωμένο στο πλάνο του, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς την εστία του. Μάλιστα, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αν ο Ιάκωβος Χατζηβασίλης δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση.

Στα τελευταία στάδια του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μία ανυποψίαστη φάση. Σε προσπάθεια ποδοσφαιριστή της Γεροσκήπους FC να διώξει την μπάλα, αυτή χτύπησε στο χέρι του με τον επόπτη να δίνει την παράβαση. Ο παίκτης της ΑΠΕΠ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα σημειώνοντας το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν την άμυνα της ΑΠΕΠ ούτως ώστε να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Δυστυχώς όμως  γι’ αυτούς η ομάδα της Πιτσιλλιάς βρήκε αρκετούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Με δύο πανομοιότυπα γκολ η ΑΠΕΠ μέχρι το 70ο λεπτό σημείωσε άλλα δύο γκολ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Η Γεροσκήπου παρά τα απανωτά χτυπήματα δεν το έβαλε κάτω, καταφέρνοντας να μειώσει σε 1-3. Ο Γρηγόρης Χατζηβασίλης κέρδισε πέναλτι το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ κοντά στο 80 λεπτό.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Πολυβίου επιτέθηκαν μαζικά με σκοπό την μειώσουν περαιτέρω του σκορ, όμως και πάλι «πληγώθηκαν» από τις αντεπιθέσεις της ΑΠΕΠ. Στο 88ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έβαλαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Γεροσκήπους για βαθμολογικό κέρδος με το τέταρτο γκολ τους. Το 1-4 ήταν και τελικό αποτέλεσμα.