Την Τρίτη στο Άμστερνταμ η κλήρωση του Nations League (πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του Nations League 2021. Οι αγώνες της διοργάνωσης θα γίνουν το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η κλήρωση θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Κύπρου στο Άμστερνταμ.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 3η Κατηγορία της διοργάνωσης, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας (από τα τέσσερα) και δεν μπορεί να κληρωθεί με τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ που είναι, το Κόσοβο, η Βόρεια Μακεδονία και η Λευκορωσία.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι:

1ο γκρουπ δυναμικότητας: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία
3ο γκρουπ δυναμικότητας: Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο
4ο γκρουπ δυναμικότητας: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία

Πως θα γίνει η διοργάνωση:

Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν ως ακολούθως:

1η και 2η αγωνιστική: Μεταξύ 3 και 8 Σεπτεμβρίου 2020
3η και 4η αγωνιστική: Μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2020
5η και 6η αγωνιστική: Μεταξύ 12 και 17 Νοεμβρίου 2020

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στην Α’ Κατηγορία, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021 για να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στον όμιλο τους στη Β’, Γ’ και Δ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω Κατηγορία.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στη Γ’ Κατηγορία (αυτήν που συμμετέχει και η Κύπρος), θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off το Μάρτιο του 2022 για να υποβιβαστούν δύο στη Δ’ Κατηγορία.