“Καταιγίδα” η Πάφος FC στο Μακάρειο… Δεν της έκανε το χατίρι ο Εθνικός Άχνας (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Cyta η Πάφος FC καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-4 της Δόξας Κατωκοπιάς στο “Μακάρειο” στάδιο. Δυστυχώς για τους “γαλανόλευκους” τα καλά νέα δεν έφθασαν από την Λεμεσό και το “Τσίρειο” στάδιο, εκεί που η ΑΕΛ κέρδισε άνετα με 4-1 τον Εθνικό Άχνας και πήρε αυτή το πολυπόθητο 6ο εισιτήριο που οδηγεί στον όμιλο του πρωταθλητή στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος. Αντίθετο δρομολόγιο κάνει η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, η οποία θα ηγηθεί ως πρώτη τον Όμιλο της Διαβάθμισης έχοντας 30 βαθμούς.

Κεφάτη άρχισε τον αγώνα η ομάδα του Τόσακ, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό έχασε κραυγαλέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο το πλασέ του Μπεριγκό σταμάτησε στο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 27ο λεπτό η Πάφος κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μία ανυποψίαστη φάση. Συγκεκριμένα μετά από φάουλ από πλάγια αριστερά της περιοχής της Δόξας ο Πάουλους Αραγιούρι με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στο αφύλακτο γκολπόστ των γηπεδούχων. Προηγήθηκε άστοχη έξοδος του Γκράσα. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ και έχοντας ευκαιρίες για να διευρύνουν περαιτέρω το υπέρ τους σκορ (δύο δοκάρια).

Το 0-2 έκανε στο 63ο λεπτό ο Τζέρσον Καμπράλ. Ο Ολλανδός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας και αφού ντρίμπλαρε τον Γκράσα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό η Πάφος FC έκανε τρία τα γκολ της. Αυτή την φορά σκόρερ χρίστηκε ο Όννι Βαλακάρι. Ο νεαρός Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γκράσα και από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Το τελικό 0-4 για την ομάδα του Τόσακ πέτυχε ο Κέβιν Μπεριγκό στο 76ο λεπτό. Ο Γάλλος φορ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας με το πείσμα που διαθέτει κέρδισε τις μονομαχίες στην άμυνα της Δόξας και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αφού πρώτα κόντραρε σε αμυντικό.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: