KORANTINA HOMES ΠΑΦΙΑΚΟΣ: Της έκλεισε το σπίτι 2 φορές και πάει για Πρωτάθλημα (pics)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με τον πιο εμφαντικό τρόπο ο Korantina Homes Παφιακός υπέταξε για δεύτερη φορά φέτος την Ανόρθωση κερδίζοντας την μέσα στην έδρα της στη Λευκωσία με 1-3 σετ, δείχνοντας πανέτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα Πετόσφαιρας Γυναικών.

Η νίκη του Korantina Homes Παφιακού μέσα στην έδρα της περυσινής νταμπλούχου Ανόρθωσης με τον τρόπο μάλιστα που αυτή επιτεύχθηκε δείχνει ότι οι παίκτριες του Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη είναι καμωμένες από ατσάλι και γεννημένες για να σηκώσουν τον φετινό τίτλο, επιθυμία που άλλωστε δεν κρύβουν πλέον στην ομάδα.

Το ντέρμπι με την Ανόρθωση ξεκίνησε με τον Korantina Homes Παφιακό να μπαίνει μπροστά στο πρώτο σετ όμως προς το τέλος να κάνει συνεχόμενα λάθη και την Ανόρθωση με ένα σερί έξι πόντων να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της με 19-18 από 13-18 που ήταν. Στο τελευταίο πόντο οι πρωταθλήτριες τα βρήκαν σκούρα και ο Παφιακός με ένα σερί τριών πόντων πήρε το πρώτο σετ με 24-26 σε 29 λεπτά.

Το φινάλε του δεύτερου σετ είχε ακριβώς το ίδιο σενάριο με την αγωνία να κορυφώνεται ακόμη περισσότερο αφού ο Παφιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δυο φορές όμως κατάφερε και ανέκαμψε παίρνοντας το σετ με 26-28 πάλι μετά από ένα σερί τριών πόντων στο τέλος.

Στο τρίτο σετ η Ανόρθωση ήταν αυτή που κατάφερε να αντέξει στην πίεση και στα τελευταία στάδια του αγώνα, αν και είχαμε πολλές ανατροπές στο σκορ του σετ τελικά οι “μπλε” δεν λύγισαν και το κέρδισαν με 26-24 μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Στο 4ο και τελευταίο σετ οι “Αμαζόνες του Korantina Homes Παφιακού” έδειξαν ότι θέλουν πολύ τη νίκη αλλά και να φέρουν το πρωτάθλημα στην Πάφο και δεν άφησαν καθόλου περιθώρια στην Ανόρθωση να διεκδικήσει κάτι παραπάνο.

Ο Παφιακός μπήκε αμέσως δυνατά στο σετ και με σερί συνεχόμενων πόντων προηγήθηκε με 3-8 και 4-10, 11-18, 14-21 για να τελειώσει με 16-25 και 1-3 σετ.

Με την νίκη του αυτή ο Korantina Homes Παφιακός βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς μαζί με την ΑΕΛ που κέρδισε την Ολυμπιάδα με 2-3 σετ, ακολουθεί η Ανόρθωση με 35 και η Ολυμπιάδα με 30.