Έτσι η Πάφος FC θα μπει στην “ΕΞΑΔΑ” (σενάρια)… Πιθανός και ο αγώνας μπαράζ!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μετά την σπουδαία νίκη της Πάφος FC επί του ΑΠΟΕΛ με 2-0 αλλά και την ισοπαλία της ΑΕΛ με τον Ολύμπιακό με 1-1 καθώς και τη λευκή ισοπαλία της Νέας Σαλαμίνας με την ΑΕΚ πλέον τα πάντα θα κριθούν (ίσως και όχι) στην τελευταία αγωνιστική (Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 17:00) για το ποια θα “τσεκάρει” το εισιτήριο για την πρώτη εξάδα.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής: 

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου:

17:00 Δόξα – Πάφος

17:00 ΑΕΛ – Εθνικός Άχνας

17:00 Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων

Η τωρινή βαθμολογία:

Το AthlitikaPress πιο κάτω σας παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια και τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων για το πως μπορεί η Πάφος FC να κόψει πρώτη το νήμα της 6ης θέσης και να εισχωρήσει λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Σενάριο 1:

Νίκη της Πάφου επί της Δόξας με οποιοδήποτε αποτέλεσμα και ήττα ή ισοπαλία της ΑΕΛ κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Σε αυτή την περίπτωση οι “γαλανόλευκοι” θα κάνουν τους βαθμούς τους 30 και θα προσπεράσουν την ομάδα της Λεμεσού, παίρνοντας την 6η θέση.

Σενάριο 2:

Ισοπαλία της Πάφος FC κόντρα στην Δόξα στο “Μακάρειο” στάδιο και ταυτόχρονα η ΑΕΛ να ηττηθεί από τον Εθνικό Άχνας και η Νέα Σαλαμίνα να κερδίσει τον Απόλλωνα. Τότε οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμούν στους 28 βαθμούς. Εκεί η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την πρώτη εξάδα θα είναι η Πάφος, καθώς στα μέχρι στιγμής μεταξύ ματς των τριών ομάδων έχει τους περισσότερους βαθμούς (9).

Σενάριο 3:

Ισοπαλία της Πάφος FC με σκορ 3-3 και πάνω (4-4,5-5…) και ταυτόχρονα να ηττηθεί η ΑΕΛ με σκορ 0-2 ή 1-3. Παράλληλα η Νέα Σαλαμίνα να μην καταφέρει να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα. Σε τέτοια περίπτωση η Πάφος θα πάρει την 6η θέση στην ισοβαθμία με την ΑΕΛ καθώς θα έχει καλύτερη επίθεση από τους “γαλαζοκίτρινους”.

Σενάριο 4:

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο Πάφος και ΑΕΛ να διεκδικήσουν την 6η θέση σε αγώνα μπαράζ. Αν η ΑΕΛ ηττηθεί από τον Εθνικό στο “Τσίρειο” με σκορ 0-2 ή 1-3, η Πάφος FC εξέλθει ισόπαλη κόντρα στην Δόξα με σκορ 1-1 ή 2-2 και η Νέα Σαλαμίνα δεν νικήσει το Απόλλωνα. Σε αυτή την περίπτωση Πάφος και ΑΕΛ θα είναι ίσες σε όλα μεταξύ τους (βαθμούς, αγώνες μεταξύ τους, αναλογία τερμάτων, καλύτερη επίθεση). Ο αγώνας μπαράζ όπως προνοεί η προκήρυξη της ΚΟΠ θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο στάδιο και αν οι δύο ομάδες δεν λύσουν ούτε εκεί τις “διαφορές” τους, το ματς θα οδηγηθεί στην διαδικασία της παράτασης και στη συνέχεια αν χρειαστεί στα πέναλτι.