Ήττα στο ντέρμπι από την Ομόνοια 1948 για την Πέγεια

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και με τις κερκίδες γεμάτες από κόσμο των γηπεδούχων, η Πέγεια 2014 μετά από 9 σερί νίκες στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από την Ομόνοια 1948 με σκορ 2-1 και έμεινε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στα πρώτα λεπτά άσκησαν μεγάλη πίεση στην άμυνα της Πέγειας. Η πίεση αυτή καρποφόρησε για την Ομόνοια, καθώς στο 15ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το κοντινό πλασέ του Νεάρχου.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου άρχισε να ανεβάζει στροφές και να επισκέπτεται συχνά την περιοχή της Ομόνοιας. Σε μία τέτοια επίσκεψη ήρθε και η ισοφάριση για την Πέγεια. Συγκεκριμένα στο 23ο λεπτό ο Γιώργος Οικονόμου έκανε την μπαλιά από τα δεξιά και ο Σοφόκλης Γεωργίου με ωραία προβολή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σημειώσει το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό, παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο έδειξαν να υστερούν στο δημιουργικό κομμάτι.

Από την άλλη η Ομόνοια προσπάθησε να “χτυπήσει” την Πέγεια στην αντεπίθεση και το κατάφερε στο 78ο λεπτό. Σκόρερ και πάλι για τους “πράσινους” ο Νεάρχου ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-1.

Με την σημερινή ήττα η Πέγεια χάνει σημαντικό έδαφος στον δρόμο για κατάκτηση της πρώτης θέσης και του τίτλου της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, καθώς έμεινε 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ομόνοια. Οι “κιτρινόμαυροι” ωστόσο βρίσκονται εντός στόχων μιας και βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο για την Γ’ Κατηγορία.