Μπάσκετ: Παγκύπριοι Πρωταθλητές τα αγόρια του Α’ Λυκείου Πάφου!!!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την κούπα του Παγκυπρίου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας κατέκτησαν τα Αγόρια του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου! Οι νεαροί ΠΑΦΙΤΕΣ αθλητές νίκησαν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης το Λύκειο Δασούπολης με σκορ 69-51 στο Αθλητικό Κέντρο “Κίτιον” στην Λάρνακα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του που το Α’ Λύκειο Πάφου κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκύπριο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην κατηγορία Αγοριών.

Να σημειώσουμε ότι οι αθλητές του Α’ Λυκείου Πάφου αγωνίζονται στις δύο ομάδες καλαθόσφαιρας της πόλης μας, τον Άτλαντα και τον ΑΠΟΠ. Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμη μία τρανή απόδειξη ότι τα δύο σωματεία της Πάφου λειτουργούν ορθά και με άκρως επαγγελματικό τρόπο.

Μετά την κατάκτηση του Παγκύπριου πρωταθλήματος, η ομάδα του Α’ Λυκείου Πάφου θα λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες. Εκεί οι νεαροί καλαθοσφαιριστές μας θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις κόντρα σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι προπονητής του Α’ Λυκείου Πάφου είναι ο Θανάσης Μαστορής και βοηθός του ο Πάνος Πολεμίτης. Το ρόστερ αποτελείται από τους πιο κάτω μαθητές/αθλητές:

 1. Πορφυρίδης Γιώργος
 2. Νικολαΐδης Γιώργος
 3. Σαρίκας Διονύσης
 4. Χ”Δημοσθένους Γιώργος
 5. Νικολαΐδης Ανδρέας
 6. Καρσλίδης Θοδωρής
 7. Σοφοκλέους Στέλιος
 8. Callum Watts
 9. Σάββα Χαράλαμπος
 10. Ευθυμίου Ανδρέας
 11. Θεοδώρου Γιώργος
 12. Κατσίμπαρος Βασίλης