Έ(Χ)ασε μεγάλη ευκαιρία για την εξάδα η Πάφος FC στο Παραλίμνι (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να κερδίσει, η Πάφος FC εξήλθε ισόπαλη με σκορ 1-1 στο Παραλίμνι κόντρα στην τοπική Ένωση και απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Σκόρερ και ταυτόχρονα μοιραίος για τους “γαλανόλευκους” ο Κέβιν Μπεριγκό, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια έχασε ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του από την άσπρη βούλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να επιτεθούν, ωστόσο ο δυνατός αέρας που επικρατούσε δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Στο 20ο λεπτό της συνάντησης και σε μία ανυποψίαστη φάση οι “βυσσινί” κατάφεραν να σκοράρουν και να ανοίξουν το σκορ στο “Τάσος Μάρκου”. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Θεοδώρου εκμεταλλεύομενος την ταχύτητα του νίκησε στο σπριντ τον Αραγιούρι και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-0.

Η απάντηση της Πάφος FC ωστόσο ήταν άμεση! Στην επόμενη φάση κιόλας ο Μπεριγκό έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-1.

Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μπουν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Στις καθυστερήσεις όμως του πρώτου ημιχρόνου η Πάφος FC κέρδισε πέναλτι, καθώς αμυντικός του Παραλιμνίου χτύπησε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής.  Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεριγκό, ωστόσο ο Γάλλος νικήθηκε από τον Κλέιμαν. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε σωστά στην αριστερή του μεριά αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η Πάφος FC είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο όχι και τις ευκαιρίες. Η ομάδα του Τόσακ έδειξε να υστερεί στην τελική πάσα. Από την άλλη η Ένωση ήταν ακίνδυνη προς την εστία του Ρούτκο.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με τον σημερινό βαθμό πήγε στους 24 και είναι ισόβαθμη με τη Νέα Σαλαμίνα η οποία αγωνίζεται αύριο με την Ανόρθωση Αμμοχώστου.