Κι’ άλλη ήττα για τον Green Air Παφιακό και τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών δέχθηκε ο Green Air Παφιακός το βράδυ της Παρασκευής. Αυτή την φορά η ομάδα της Πάφου ηττήθηκε με 3-2 σετ στο “Θεμιστόκλειο” στάδιο από την Ανόρθωση και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 3η θέση. Η “Μεγάλη Κυρία” με τη χθεσινή της νίκη “έκλεψε” στο φινάλε το πλεονέκτημα έδρας από του ΠΑΦΙΤΕΣ τερματίζοντας στην 2η θέση. Πλέον οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα “play-offs” με τις νίκες να είναι μέχρι στιγμής στο 1-1. Η ομάδα που θα φθάσει τις 4 νίκες θα πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς.

Στο πρώτο σετ έγινε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο τυχεροί κερδίζοντας το με 27-25 κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η Ανόρθωση με την ψυχολογία υπέρ της κατάφερε στα κρίσιμα σημεία να επιβληθεί και με 25-21 να κάνει το 2-0 στα σετ.

Ο Παφιακός παρότι βρισκόταν με την “πλάτη στον τοίχο” κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να κρατηθεί ζωντανός στο ματς. Οι ΠΑΦΙΤΕΣ με το επιβλητικό 19-25 μείωσαν σε 2-1 σετ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά καταφέρνοντας να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Η Ανόρθωση αντέδρασε πλησιάζοντας, ωστόσο το σύνολο του Θανάση Στράντζαλη με ένα σερί κερδισμένων πόντων κατάφερε να κάνει το 2-2 στα σετ με σκορ 21-25.

Στο τάϊ – μπρέικ που θα έκρινε τα πάντα στο ντέρμπι μετά το αρχικό 03-03, η Ανόρθωση πήρε τρεις πόντους, έναντι ενός του Green Air Παφιακού και προηγήθηκε 06-04. Ωστόσο, οι παίκτες του Θ. Στράντζαλη ισοφάρισαν 07-07, με την Ανόρθωση να προηγείται 08-07 στην αλλαγή του taraflex. Η «Μεγάλη Κυρία» ξέφυγε εκ νέου με σερί 04-00 πόντους 11-07 σε ένα κρίσιμο σημείο του πέμπτου σετ. Οι δυο ομάδες μάχονταν με πείσμα για τη νίκη ενόψει πλέϊ –οφς, αλλά η Ανόρθωση είχε πάντα τα ηνία 12-08 και 13-09. Με το σκορ στο 13-10 ο κόουτς Κ. Χριστοφιδέλης κάλεσε τάϊμ – άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του ωστόσο ο Green Air Παφιακός ήταν  απειλητικός μειώνοντας σε 13-11. Η Ανόρθωση όμως κατόρθωσε να κερδίσει 15-12 σε 19’ και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Τorres, Romanuti, Strugarevic, Σαββίδης, Δημητρίου, Haapkoski – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Κοντός, Π. Χρυσοστόμου.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Θ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ): Ανδρέου, Miranda, Caetano, Verissimo, Οικονομίδης, Παφίτης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.