Πάφος FC: Αστοχία και Νεοκλέους της στέρησαν την πρόκριση (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην καλύτερη της φετινή εμφάνιση η Πάφος FC ηττήθηκε στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με 2-1 από τη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο “Αμμόχωστος” και αποχαιρέτησε τον θεσμό με συνολικό σκορ 3-1. Προηγήθηκαν στο σκορ οι ΠΑΦΙΤΕΣ, οι οποίοι απώλεσαν τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ. Δίκαια μπορούν να φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι για τον λανθασμένο καταλογισμό πέναλτι υπέρ των “ερυθρολεύκων”.

Από νωρίς στον αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Πάφου έδειξαν ότι δεν πήγαν στην Λάρνακα για τουρισμό. Αντιθέτως με ωραίο ποδόσφαιρο άρχισαν να απειλούν την εστία του Βεσελόφσκι.

Μάλιστα στο 17ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Συγκεκριμένα ο Ματίγια Σιρόκ με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτός σημειώνοντας το 0-1.

Στην συνέχεια οι παίκτες της Νέας Σαλαμίνας άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πατώντας συχνά-πυκνά την εστία του Ρούτκο.  Σε μία από τις επισκέψεις τους στην μεγάλη περιοχή της Πάφου ο διαιτητής του αγώνα Νικόλας Νεοκλέους υπέδειξε πέναλτι. Η επαναληπτική προβολή εκθέτει τον Κύπριο ρεφ καθώς ο Αραγιούρι φαίνεται να παίζει μπάλα. Ο Μαουρίτσιο ευστόχησε από την άσπρη βούλα σημειώνοντας το 1-1 στο 27ο λεπτό.

Στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η Πάφος FC ήταν καταιγιστική χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες. Αρχικά ο Καμπράλ απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 53ο λεπτό από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι  λίγα λεπτά αργότερα μετά από δυνατό σουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτες εις βάρος της Πάφος FC. Η ομάδα του Τόσακ αν και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, εντούτοις για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε πρόβλημα στην τελική πάσα.

Σε μια αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Ο Κορέια με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αφού πρώτα βρήκε στα πόδια του Πανός. Το 2-1 ήταν και τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει την πρόκριση στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι: