Σήμερα η εκδήλωση Ήθους ΟΠΑΠ και η κοπή της βασιλόπιττας (οι ομάδες που θα βραβευτούν)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση της ΚΟΠ με το κόψιμο της βασιλόπιττας και της βράβευσης των Σωματείων Ήθους 2018-2019, που φέτος θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη λόγω της χορηγίας από την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «The Landmark», πρώην Hilton στη Λευκωσία και ώρα 19:30.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα τιμηθούν με το βραβείο Ήθους ΟΠΑΠ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο:

Πρωτάθλημα Cyta: Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου

Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: ΑΣΙΛ Λύσης

Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας: Πέγεια 2014

Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ: Ροτσίδης Μάμμαρι

Πρωτάθλημα Ανδρών Futsal: Εθνικός Λατσιών

Πρωτάθλημα Γυναικών: Απόλλων Λυμπιών

Πρωτάθλημα Νέων U19 Α’ Κατηγορίας: ΑΕΚ Λάρνακας

Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων U17: Απόλλων Λεμεσού

Θα τιμηθούν επίσης ο Εθνικός Άσσιας ως ομάδα Ήθους του Πρωταθλήματος Νέων U19 B’ Κατηγορίας και ο Κούρρης Ερήμης ως ομάδα Ήθους για το Πρωτάθλημα Νέων U19 Γ΄ Κατηγορίας.

Οι ομάδες Ήθους προκύπτουν από τις βαθμολογίες των παρατηρητών οι οποίοι συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στους αγώνες, βάσει των κριτηρίων που καθορίζονται από τη FIFA.

Τα κριτήρια αυτά είναι το θετικό παιχνίδι, οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες, η συμπεριφορά παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών, η συμπεριφορά των φιλάθλων, ο σεβασμός στις αποφάσεις των διαιτητών και ο σεβασμός στον αντίπαλο.

Το έντυπο fair play συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά και στο τέλος της χρονιάς, προκύπτει αυτόματα η ειδική βαθμολογία fair play των ομάδων και βάσει της βαθμολογίας αυτής, επιλέγονται οι ομάδες που βραβεύονται.