Η μέχρι τώρα πορεία των τμημάτων του Άτλαντα Πάφου (Λεπτομέρειες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Mέσω ανάρτησης του στα “social media” το σωματείο Καλαθόσφαιρας του Άτλαντα Πάφου μας αναλύει την μέχρι τώρα πορεία των τμημάτων του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε την ανάρτηση:

Αφιέρωμα στα αγωνιστικά τμήματα του Άτλαντα

Μετά από 6,5 χρόνια από την δημιουργία της ομάδας του Άτλαντα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ανάπτυξη των αθλητών μας και για τις επιτυχίες των τμημάτων μας αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί πολλοί αθλητές μας στις μικρές εθνικές ομάδες και έχουμε κατακτήσει πρωταθλήματα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αντρών.
Όλα αυτά δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν αν οι αθλητές και οι προπονητές μας δεν έδειχναν πειθαρχία, επιμονή και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Στα πλαίσια της έναρξης της δεύτερης φάσης των πρωταθλημάτων κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα – απολογισμό για την μέχρι στιγμής πορεία τους.

Κ10 – Κ12
Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι καθαρά αναπτυξιακά και η νίκη με την ήττα έχουν την ίδια σημασία αφού τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν το παιχνίδι και να μέσα από αγωνιστικές συνθήκες εφαρμόζουν το πρόγραμμα της ομάδας. Τα 3 τμήματα που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και δείχνουν ότι η ακαδημία λειτουργεί εξαιρετικά.

Κ14 Άντρες Α´- Β´
Φέτος για πρώτη φορά η ομάδα μας κατέβασε 2 τμήματα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αφού οι υπεύθυνοι προπονητές θέλησαν να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες και να αγωνιστούν περισσότερα παιδιά παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών είναι Κ13. Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν αρκετά επιτυχημένη μέχρι στιγμής αφού έχουν αγωνιστεί πάνω από 30 παιδιά παίρνοντας σημαντικές εμπειρίες.
Οι 2 ομάδες αγωνίζονται στην περιφερειακή κατηγορία με την Α´ ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση και η Β´ ομάδα στην τελευταία θέση.

Κ14 Γυναίκες
Φέτος τα κορίτσια μας εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους αφού προκρίθηκαν στις καλύτερες 8 ομάδες της Κύπρου έχοντας μόνο μια ήττα και στοχεύουν να βρεθούν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές.

Κ16 Άντρες
Η ομάδα του παιδικού μας που πέρυσι βγήκε πρωταθλήτρια Κύπρου φέτος πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία παρόλο που πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται και στο εφηβικό αλλά και στο αντρικό τμήμα. Η ομάδα βρίσκεται στην επίλεκτη κατηγορία, στις 10 καλύτερες ομάδες της Κύπρου και στόχος είναι να βρεθεί στα playoff του πρωταθλήματος.

Κ16 Γυναίκες
Άλλη ένα τμήμα που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, όπου μετά από χρόνια καλής δουλειάς του κόουτς Κατσίμπρα έδωσε την σκυτάλη στον κόουτς Χαρίση ο οποίος με σκληρή δουλειά μαζί με τα κορίτσια, βρίσκονται στην επίλεκτη κατηγορία και στόχος των κοριτσιών είναι να βρεθούν όσο ποιο ψηλά γίνεται. Καλή συνέχεια στα κορίτσια μας να ευχηθούμε.

Κ18 Άντρες
Οι Έφηβοι μας που στην πραγματικότητα είναι Παίδες εκτός από 3 παιδιά και χωρίς κανένα αθλητή γεννημένο το 2002 βρίσκονται στην Α1 κατηγορία εφήβων κάνοντας μια αξιόλογη πορεία. Ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος και για αυτό το τμήμα, γιατί πολλά παιδιά συμμετέχουν είτε στο παιδικό, είτε στο αντρικό τμήμα, αλλά στόχος είναι να καταφέρουν να βρεθούν στα playoff του πρωταθλήματος.

Αντρική Ομάδα
Οι άντρες μας μετά την περυσινή άνοδο στην δεύτερη κατηγορία της Κύπρου, φέτος, παρόλο νέοι στην κατηγορία έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν και να βρίσκονται στη 2η θέση πίσω μόνο από τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Το πρόγραμμα υποτροφιών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης και το αθλητικό πρόγραμμα του Άτλαντα αρχίζει να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα του, δείχνοντας πως η μεγάλη επένδυση που έχει κάνει η διοίκηση της ομάδας στον αθλητισμό και στην γνώση φέρνει σπουδαία αποτελέσματα και αυτό μας κάνει περήφανους.

Με το νέο έτος να ευχηθούμε υγεία σε όλους τους αθλητές της ομάδας μας αλλά και στους αθλητές όλων των ομάδων της Κύπρου.
Όπως έχουμε πει πολλές φορές ο αθλητισμός που εκφράζει ο Άτλαντας δεν είναι μόνο ήττες και νίκες ή τα πόσα πρωταθλήματα θα πάρει μια ομάδα, αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός που αντικατοπτρίζει την δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της.