Οι επίσημες υποχρεώσεις των Εθνικών μας ομάδων το 2020

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων είναι για όλες τις Εθνικές μας ομάδες των 2020. Συνολικά, οκτώ Εθνικές μας ομάδες έχουν επίσημες υποχρεώσεις, μέσω των οποίων θα προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επίσημων αγώνων όλων των Εθνικών μας για το 2020:

Εθνική Ανδρών

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών θα αγωνιστεί το Φθινόπωρο του 2020 στη Γ’ Κατηγορία του Nations League. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία θα δώσει δύο θέσεις για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η κλήρωση του Nations League θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2020 στην Ολλανδία και από την κλήρωση αυτή, θα προκύψουν και οι αντίπαλοι της ομάδας μας. Οι αγώνες θα γίνουν από τις 3 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου (1η και 2η αγωνιστική), από τις 8 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου (3η και 4η αγωνιστική) και από τις 12 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2020 (5η και 6η αγωνιστική).

Εθνική Γυναικών
Εντός του 2020, η Εθνική Γυναικών θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την παρουσία της στα προκριματικά του Women EURO 2021. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη διοργάνωση που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στην ιστορία της.

Η Εθνική Γυναικών θα δώσει έξι επίσημους αγώνες το 2020 και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

11 Μαρτίου: Κύπρος – Αλβανία
9 Απριλίου: Κύπρος – Σκωτία
14 Απριλίου: Κύπρος – Φινλανδία
5 Ιουνίου: Κύπρος – Πορτογαλία
9 Ιουνίου: Πορτογαλία – Κύπρος
18 Σεπτεμβρίου: Αλβανία – Κύπρος

Εθνική Ανδρών Futsal
Είναι η πρώτη Εθνική  μας που έχει επίσημες υποχρεώσεις το 2020. Θα αγωνιστεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου στον πρώτο προκριματικό όμιλο του UEFA Futsal ΕURO 2022 που θα γίνει στη Βοσνία Ερζεγοβίνη..

Πέραν της διοργανώτριας χώρα, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει επίσης το Γιβραλτάρ και την Ελβετία. Η πρώτη ομάδα του ομίλου προκρίνεται στην επόμενη φάση ενώ η δεύτερη ομάδα και οι πέντε καλύτερες τρίτες ομάδες από όλους τους ομίλους θα αγωνιστούν σε φάση play-off τον Απρίλιο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Futsal:

29 ΙανουαρίουΚύπρος – Βοσνία / Ερζεγοβίνη
30 ΙανουαρίουΚύπρος – Ελβετία
1η ΦεβρουαρίουΓιβραλτάρ – Κύπρος

Εθνική Ελπίδων U21

Πέντε επίσημους αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εθνικής Ελπίδων για το 2020. Με τους αγώνες αυτούς, η ομάδα μας συνεχίζει και ολοκληρώνει τη παρουσία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2021.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής Ελπίδων:

26 Μαρτίου: Πορτογαλία – Κύπρος
31 Μαρτίου: Γιβραλτάρ – Κύπρος
4 Σεπτεμβρίου: Κύπρος – Πορτογαλία
9 Οκτωβρίου: Λευκορωσία – Κύπρος
13 Οκτωβρίου: Κύπρος – Ολλανδία

Εθνική Νέων U19 (ηλικία 2002)
Θα αγωνιστεί το Νοέμβριο του 2020 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 2021. Η Εθνική μας κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο, τη Σλοβακία και την Ιταλία. Οι αγώνες του ομίλου μας θα γίνουν στη Σλοβακία στις 11, 14 και 17 Νοεμβρίου.

Στην επόμενη φάση (Elite Round) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου καθώς και η καλύτερη τρίτη ομάδα από όλους τους ομίλους.

Εθνική Νέων U18 (ηλικία 2003)

Πρόκειται για μια νεοσύστατη Εθνική ομάδα η οποία θα συμμετάσχει σε μια νέα διοργάνωση που αρχίζει από το 2020 η UEFA. Είναι μια διοργάνωση Εθνικών ομάδων Νέων που θα διεξαχθεί με τη μορφή του Nations League και θα οδηγήσει οκτώ Εθνικές ομάδες στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2022.

Η διοργάνωση αυτή περιλαμβάνει τέσσερις γύρους με τη φάση των ομίλων. Στους δύο πρώτους γύρους θα αγωνιστούν όλες οι Εθνικές ομάδες και στους δύο τελευταίους, αυτές που θα προκριθούν από τους δύο πρώτους γύρους. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για τη νέα διοργάνωση: https://www.cfa.com.cy/Gr/news/38834

Στον πρώτο γύρο που θα γίνει το Νοέμβριου του 2020, η Εθνική μας κληρώθηκε στο Β3 όμιλο (3ος όμιλος Β’ Κατηγορίας)  και θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Ισλανδία. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 10, 13 και 16 Νοεμβρίου.

Εθνική Παίδων U17 (ηλικία 2004)

Δεν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις για την Εθνική Παίδων U17 το 2020. Λόγω του ότι η Κύπρος έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει τα τελικά του EURO U17 το 2021, η Εθνική  μας θα συμμετάσχει στην τελική φάση χωρίς να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών. Όμως, το 2020 θα είναι μια χρονιά έντονης προετοιμασίας για αυτή την Εθνική, ενόψει της μεγάλης πρόκλησης που την περιμένει και η προετοιμασία θα περιλαμβάνει πολλούς φιλικούς αγώνες.

Εθνική Νεανίδων U19

Η Εθνική Νεανίδων θα αγωνιστεί στον έβδομο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2021. Αντίπαλοι της ομάδας  μας θα είναι το Βέλγιο, η Σουηδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Βέλγιο στις 21, 24 και 27 Οκτωβρίου 2020. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα προκριθούν στην επόμενη φάση καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων της προκριματικής φάσης.