ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι: Απέδρασε με το διπλό η Πέγεια από την Γιαλιά (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νικήτρια στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ αναδείχθηκε η Πέγεια 2014, καθώς επικράτησε με 1-2 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε στο γκολ ο Νικόλας Χριστοφίδης.

Ο Φοίνικας στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, αρχίζοντας να πιέζει την εστία της Πέγειας ούτως  ώστε να φθάσει στην ισοφάριση.

Το σύνολο του Στέλιου Σοφοκλέους πριν την ολοκλήρωση του ημιώρου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με την κοντινή κεφαλιά του Στάθη Ευσταθίου. Απ’ εκεί και μέχρι την λήξη του α’ μέρους οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, ωστόσο το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο! Μάλιστα, κατάφερε εκ νέου να πάρει προβάδισμα με το σουτ του Δημήτρη Χριστοφή μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες πολύ καλές φάσεις ακόμα για να πετύχουν και τρίτο γκολ, ωστόσο το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Με τη σημερινή νίκη η Πέγεια  έκανε τους βαθμούς της 25 και συνεχίζει να βρίσκεται στην 3η θέση ισοβαθμώντας με τον Εθνικό Λατσιών και τον Ορφέα Λευκωσίας. Από την άλλη ο Φοίνικας παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.