Βαλεντίνος Σιέλης: “Φεύγω από την Γκανγουόν-Να μείνει προσγειωμένος ο Χρίστος”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αλλάζει στέγη ο ΠΑΦΙΤΗΣ αμυντικός αλλά όχι και πρωτάθλημα. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM) ο Βαλεντίνος Σιέλης για το μέλλον του, το Κυπριακό πρωτάθλημα και την Εθνική, αλλά και για τον μικρότερο αδελφό του Χρίστο που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Φεύγω από την Γκανγουόν μετά από μια διετία. Τώρα έχω υπογράψει σε μια άλλη ομάδα, θα παραμείνω όμως στην Κορέα. Δεν μπορώ να πω ποια ομάδα είναι αφού περιμένω να το ανακοινώσει η ομάδα και μετά».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από το πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα; «Είναι πολύ καλό το επίπεδο. Όταν πήγα εκεί, έμεινα έκπληκτος από το γρήγορο το παιχνίδι, από τον τρόπο προσέγγισης. Είναι πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που θα μείνω για άλλα δύο χρόνια εκεί. Κάθε παιχνίδι στη χώρα, είναι μια γιορτή».

Ποια η γνώμη σου για την Εθνική Κύπρου; «Καταλαβαίνω γιατί βάζουν νεαρούς στην Εθνική. Πρέπει να δουλέψουν, να αναπτυχθούν και να γίνουν μεγάλα ονόματα. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος για να κληθώ στην Εθνική. Δεν είχα κάποια ενημέρωση στις τελευταίες κλήσεις της Εθνικής. Ίσως για την Εθνική να είμαι… γέρος. Όλοι οι Κύπριοι έχουν όνειρο την Εθνική. Έχω πόθο να αγωνιστώ με τον αδερφό μου στη Εθνική Ανδρών. Πριν σταματήσει ο Γιώργος, ήταν ο στόχος μου να αγωνιστώ μαζί του στην Εθνική. Τώρα είναι ο νεαρός, ο Χρίστος».

Πού αγωνιζόσουν στην Γκανγουόν; «Παίζω αριστερό στόπερ και κάποτε παίζω αμυντικό χαφ. Εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει η ομάδα».

Για την παρουσία του Χρίστου Σιέλη με τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν θέλω να πω κάτι για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Έκανε, όμως, ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μου άρεσε που δεν είχε καθόλου, μα καθόλου, άγχος, ασχέτως ότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Πρέπει να είναι προσγειωμένος για την συνέχεια».

Πώς βλέπεις το πρωτάθλημα φέτος; «Βλέπω ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, δεν υπάρχει αυτή η διαφορά που κέρδιζε πολύ εύκολα το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ».

Είναι το φαβορί ο ΑΠΟΕΛ; «Είναι το φαβορί ναι. Έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τον τίτλο. Φέτος όμως είναι διαφορετικό. Είναι πολύ δυνατή η Ανόρθωση. Ο Απόλλωνας άλλαξε με την επιστροφή του Σωφρόνη. Είναι αλλαγμένη η Ομόνοια».

Είχες κάποια πρόταση από Κύπρο με το που έληξε το συμβόλαιό σου; «Υπήρξε ενδιαφέρον, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να ακυρώσω το συμβόλαιό μου. Είχα ήδη υπογράψει με τη νέα μου ομάδα, ενάμισι μήνα πριν. Είχα επίσης προτάσεις από Κίνα, Ιαπωνία, Θαϊλάνδη, και από Πολωνία, δεν υπήρξε λόγος όμως να φύγω από τη Νότια Κορέα».