Πλήρωσε την ατολμία της η Πάφος FC στην Αρένα και ηττήθηκε (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ήττα συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Κάμερον Τόσιακ στον πάγκο της Πάφος FC, μιας και η ομάδα του έχασε με 1-0 από την ΑΕΚ Λάρνακας στην «Αρένα». Η ατολμία στο επιθετικό κομμάτι στοίχισε στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας συνάμα τους διαδρόμους προς την εστία τους. Από την άλλη οι Λαρνακείς είχαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς όμως να απειληθούν.

Στο 29ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Τρουγιόλς. Ο αμυντικός των γηπεδούχων με ωραία προβολή νίκησε τον Ρούτκο κάνοντας το 1-0 το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Πάφος μπήκε με σκοπό να αιφνιδιάσει τους «κιτρινοπράσινους» όμως και πάλι παρουσίασε πολλά επιθετικά προβλήματα με κακή ανάπτυξη παιχνιδιού. Από την μεριά της η ΑΕΚ φάνηκε να επαναπαύεται στο υπέρ της 1-0 και είχε παθητικό ρόλο.

Στο 79ο λεπτό, σε μία ανυποψίαστη φάση η Πάφος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω απευθείας αποβολής του τερματοφύλακα της Ρούτκο. Ο Ουκρανός «πορτιέρε» σε μία ασυνεννοησία με τον Αραγιούρι έχασε την μπάλα από τον επιθετικό και τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής της συνάντησης του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου η ομάδα του Κάμερον Τόσιακ έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Μετά από γύρισμα του Σιρόκ από την δεξιά πτέρυγα και το κακό διώξιμο των παικτών της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον αφύλακτο Άλεξ Κωνσταντίνου, ο οποίος όμως σημάδεψε τον αμυντικό, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Τόνιο Ραμίρεζ.

Το τελικό 1-0 αφήνει την Πάφο FC στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.