Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου ο Τοσιάκ! (Πληροφορίες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η διοίκηση της Πάφος FC βρήκε τον αντικαταστάτη του Ζέλικο Κόπιτς στον πάγκο της ομάδας και δεν είναι άλλος από τον 49χρονο Ουαλό Κάμερον Τοσιάκ (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του AthlitikaPress.com” βρήκε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την καριέρα του μελλοντικού προπονητή της Πάφου και σας τα παρουσιάζει.

«Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου»:

Στο διάστημα που ο Κάμερον Τοσιάκ ήταν πρώτος προπονητής στις ομάδες Κ18 και Κ21 της Swansea έδειξε ότι είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν δίνει έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αντιθέτως θεωρεί ότι τόσο η άμυνα όσο και η επίθεση είναι δουλειά και των 11 ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, είναι προπονητής που ζητά συνεχώς πειθαρχία και συγκέντρωση από τους παίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα αγαπημένα του συστήματα:

Το σύστημα που προτιμά και εμπιστεύεται περισσότερο ο Κάμερον Τοσιάκ είναι το 4-2-3-1 και δίνει μεγάλη έμφαση στα δύο «φτερά» της ομάδας του. Στην καριέρα του χρησιμοποίησε κατά κόρον επίσης το 4-3-3 και το 4-1-4-1.

Ικανότατος στην ανάδειξη ταλέντων:

Στην Βρετανία και όσο εργαζόταν στα αναπτυξιακά τμήματα της Swansea απέκτησε την φήμη του προπονητή που έχει την ευχέρεια στην ανάδειξη ταλέντων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής 9 ποδοσφαιριστές από την ομάδα του Τοσιάκ (Swansea U23) χρησιμοποιήθηκαν από τους «Κύκνους» στο πρωτάθλημα της Championship Αγγλίας.

SWANSEA, WALES – MAY 04: Head Coaches Gary Richards and Cameron Toshack of Swansea City u23’s during the Premier League Cup: Semi Final match between Swansea City and Everton at the Liberty Stadium on May 04, 2019 in Swansea, Wales. (Photo by Athena Pictures/Getty Images)

Στατιστικά της καριέρας του ως πρώτος προπονητής:

90 στο σύνολο αγώνες έχει στο ενεργητικό του ο Κάμερον Τοσιάκ ως πρώτος προπονητής. Σ’ αυτά μετρά 42 νίκες, 14 ισοπαλίες και 34 ήττες. Τα γκολ που πέτυχαν οι ομάδες του είναι 142 και δέχθηκαν 141.

Λίγο πριν την Championship: 

Το καλοκαίρι του 2019 και ενώ η Swansea απέλυσε τον Carlos Carvalhal από τον πάγκο της ομάδας της, ο Κάμερον Τοσιάκ παρουσιαζόταν από τις στοιχηματικές εταιρείες της Βρετανίας ως ο νούμερο ένα υποψήφιος να αναλάβει τον πάγκο των “Κύκνων”. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν η διοίκηση της Ουαλικής ομάδας επέλεξε στο νήμα τον Steve Cooper.

Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια:

Ο μελλοντικός προπονητής της Πάφου ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του. Συγκεκριμένα, ο Τζον Τοσιάκ (πατέρας Κάμερον Τοσιάκ) διέγραψε μια πλούσια καριέρα στην προπονητική. Μεταξύ των ομάδων που προπόνησε ήταν οι Ρεαλ Μαδρίτης (1990,1999), Ρεάλ Σοσιεδάδ (1989, 2002), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (1997), Στ. Ετιέν (2000) και άλλες.