«Άνθισαν» στα χέρια του Τοσιάκ και τώρα αξίζουν εκατομμύρια!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Έτοιμη εμφανίζεται να είναι η Πάφος FC για να ανακοινώσει την πρόσληψη του νέου της προπονητή! Συγκεκριμένα ο Ουαλός τεχνικός Κάμερον Τοσιάκ βρίσκεται ήδη στο νησί μας και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Κυπριακό πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Μπορεί μεγάλη μερίδα των οπαδών της Πάφου να μην ενθουσιάστηκε και τόσο με το βιογραφικό του 49χρονου Βρετανού, ωστόσο ο Τοσιάκ τόσο στην χώρα του όσο και στα Αγγλικά γήπεδα χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το φίλαθλο κοινό, μιας και θεωρείται μετρ στην ανάδειξη και προώθηση νεαρών ταλέντων.

Τρανό παράδειγμα είναι δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που το «άστρο» τους έλαμψε για πρώτη φορά στα χέρια του Τοσιάκ και αυτή την στιγμή θεωρούνται δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα τη δοσμένη χρονική στιγμή στα Βρετανικά γήπεδα!

Ο πρώτος είναι το παιδί-θαύμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ουαλικού ποδοσφαίρου Ντάνιελ Τζέιμς, ο οποίος μόλις στα 22 του χρόνια πρόλαβε με τις εμφανίσεις του με τους «κόκκινους διαβόλους» και προηγουμένως με την φανέλα της Σουόνσι να αποδείξει γιατί θεωρείται από πολλούς το νέο «next big thing» του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τα 28 εκατομμύρια που κοστολογείται αυτή την στιγμή ο άσος της Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνουν τα όσα προανέφερα γι’ αυτόν.

Ο δεύτερος  ποδοσφαιριστής που ανάδειξε ο Τοσιάκ από τις ακαδημίες της Σουόνσι είναι ο Όλιβερ Μακμπέρνι. Πρόκειται για 23χρονο Άγγλο επιθετικό ο οποίος αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με τα χρώματα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι «Κύκνοι» για να πωλήσουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή καρπώθηκαν ένα ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια στερλίνες. Αυτή την στιγμή ο Μακμπέρνι κοστολογείται 10 εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια ο Ουαλός τεχνικός βοήθησε ακόμα αρκετούς ποδοσφαιριστές στην μετάβαση τους από ερασιτέχνες σε επαγγελματικό επίπεδο. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της Σουόνσι στην προσπάθεια της που κάνει στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.